Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κορονοϊός- Κίνα: Έξυπνα βραχιολάκια καταγράφουν τη θερμοκρασία των μαθητών

Μαθητές στο Πεκίνο φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι και σε περίπτωση πυρετού ή αλλαγής της θερμοκρασίας του σώματός τους στέλνει ειδοποίηση σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου.

Η Κίνα προκειμένου να προφυλάξει τη χώρα από ένα νέο κύμα έξαρσης του κορονοιού, λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Εκτός λοιπόν από τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και την τήρηση των αποστάσεων,  η Κίνα έχει τοποθετήσει θερμικές κάμερες σε δημόσιους χώρους. Μια εφαρμογή με πράσινη, κίτρινη και κόκκινη ένδειξη καθορίζει αν ο κάθε πολίτης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους συμπολίτες του.

Έξυπνα βραχιολάκια

Το βραχιόλι είναι παρόμοιο με εκείνο που φορούν όσοι κάνουν αθλητικές δραστηριότητες και συστήνεται στους μαθητές να το φορούν 24 ώρες το 24ωρο.

Εάν ένας μαθητής ανεβάσει θερμοκρασία πάνω από 37,2, το βραχιόλι θα στείλει ειδοποίηση στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι με τη σειρά τους θα ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές.

«Οι μαθητές κλήθηκαν τα φοράνε τα βραχιολάκια στο σχολεία τους. Τόσο οι γονείς όσο και τα σχολεία μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις σε πραγματικό χρόνο χάρη σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου», αναφέρει σε άρθρο της η Beijing Daily.

φωτο: pexels.com / Thirdman

Βραχιολάκια : Πιλοτική χρήση

Αυτή η έξυπνη εφαρμογή τέθηκε σε δοκιμαστική φάση σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας της Κίνας και αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια προκειμένου οι κινεζικές αρχές να ελέγξουν μια νέα πιθανή εξάπλωση του ιού Covid-19.

Ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Delta

Υπερδιπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα COVID- 19 τοπικής μετάδοσης στη νοτιοανατολικη επαρχία της Κίνας Φουτζιάν, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι 59 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης καταγράφηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου από 22 μολύνσεις. Σε μόλις τέσσερις ημέρες, έχουν αναφερθεί συνολικά 102 κρούσματα σε τρεις πόλεις της Φουτζιάν, συμπεριλαμβανομένου της Σιαμέν, που έχει πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων.

Η επιδημία πυροδότησε εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών και ερωτήματα σχετικά με τη διάρκεια της καραντίνας, που έχει οριστεί στις 14 ημέρες, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times. Η νέα έκρηξη κρουσμάτων  έρχεται πριν από την Εθνική Ημέρα της Κίνας την 1η Οκτωβρίου, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για τους ταξιδιώτες. 


Πηγή