Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτικά καλλυντικά με βάση τη βρόμη

Η βρόμη είναι μία σούπερ τροφή και περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, τρομερά ωφέλιμα για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Ε και οι πρωτεΐνες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε θρεπτικά συστατικά, η βρόμη θεωρείται εξίσου ωφέλιμη και για την επιδερμίδα, για αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά και κρέμες.

Ποια τα οφέλη της βρόμης για την επιδερμίδα;

Ενυδατώνει το δέρμα

Η βρόμη περιέχει πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε, συστατικά που θρέφουν και κάνουν καλό στο δέρμα. Περιέχει επίσης, αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν το δέρμα ενώ παράλληλα το ενυδατώνουν.

Αντιμετωπίζει τους ερεθισμούς

Η βρόμη έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεραπεύει το ερεθισμένος λόγω ξηρότητας δέρμα.

Καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος

Οι δερματολόγοι συστήνουν τον καθαρισμό σώματος και δέρματος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η βρόμη είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα. Ένα σπιτικό scrub με βρόμη, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και να την καθαρίσει από τα νεκρά κύτταρα.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το ίδιο το σώμα και είναι αυτό που χαρίζει την στο δέρμα τη νεανική του όψη. Η βρόμη ενισχύει την παραγωγή της πρωτεΐνης αυτής, για αυτό και είναι ένα συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τα σπιτικά καλλυντικά σας.

Καταπολεμά την υπερβολική λιπαρότητα

Το λιπαρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στις εξάρσεις ακμής. Η βρόμη απορροφά την λιπαρότητα του δέρματος και επαναφέρει την ισορροπία στην επιδερμίδα.

Τρεις συνταγές για σπιτικά καλλυντικά με βάση τη βρόμη

Κρέμα προσώπου με βρόμη και κακάο

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας βρόμη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 αβγό

Πώς θα τη φτιάξετε:

Σε ένα γουδί, λιώστε τη βρόμη και κάντε τη σκόνη. Βάλτε τη σε ένα μπολ και προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε, συμπληρώστε το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίξτε το αβγό, συνεχίστε το καλό ανακάτεμα, αφήστε για 15 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιήστε τη.

Απλώστε τη στο πρόσωπο για 10 λεπτά και τέλος ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Σπιτικό scrub με βρόμη και πορτοκάλι

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βρόμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 3 κουταλιές αλεσμένο πορτοκάλι

Πώς θα το φτιάξετε:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε σε καθαρό δέρμα. Κάντε απαλό μασάζ αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε το έπειτα για 5 λεπτά επάνω στο δέρμα ως μάσκα και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Σκουπίστε ταμποναριστά με μια απαλή πετσέτα και νιώστε τη διαφορά στο δέρμα σας!

vromi routina omorias

Μάσκα προσώπου για όλο το βράδυ

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βρόμη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Ανακατέψτε τη βρόμη με το μέλι πολύ καλά σε ένα μπολ. Αφήστε τη μάσκα για τουλάχιστον πέντε λεπτά μέχρι η βρόμη να μαλακώσει και στη συνέχεια, με ένα κουτάλι, λιώστε την όσο καλύτερα μπορείτε.

Απλώστε σε όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια και αφήστε την να δράσει για όλο το βράδυ. Το πρωί, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Πηγή