Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

#Μένουμε_ σπίτι: Ασκήσεις πολλαπλασιασμού και διαίρεσης για παιδιά Β' και Γ' Δημοτικού (pics)

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνεχίζεται όπως και τα τηλε- μαθήματα από την ΕΡΤ2 σε μια προσπάθεια οι μαθητές να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο.

Άγνωστο παραμένει πότε και αν τελικά θα ανοίξουν τα Δημοτικά καθώς στην παρούσα φάση προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας είναι τα παιδιά του Λυκείου και ειδικότερα της Γ΄Λυκείου λόγω πανελλαδικών.

Γρίφος με τα σχολεία

Σύμφωνα με τον cnn.gr η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Γ’ Λυκείου εντός Μαΐου, ίσως στις 11 του μήνα, με τους μαθητές να βρίσκονται σε μικρότερα τμήματα, τηρώντας αποστάσεις ακόμη και στα διαλείμματα.

Στόχος είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο με μειωμένη ύλη και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει ότι υπάρχουν « σενάρια και για μικρότερο συγχρωτισμό, τα οποία συζητάμε και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό».
Λίγες ημέρες μετά την Γ’ Λυκείου, αν όλα πάνε καλά, σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες τάξεις, παρόλο που οι απόψεις των επιστημόνων για το κατά πόσο πρέπει να ανοίξουν πλήρως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ακόμη διίστανται.

Σε κάθε περίπτωση οι λοιμωξιολόγοι θα πρέπει να καταλήξουν το συντομότερο σε μία τελική πρόταση προς τον πρωθυπουργό, ενώ απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά.

Ασκήσεις πολλαπλασιαμού και διαίρεσης

Τα παιδιά λοιπόν παραμένουν στο σπίτι. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να καλύψετε τυχόν κενά που έχουν.

Τα μαθηματικά δυσκολεύουν αρκετά παιδιά, γι΄αυτό εκτός από τις επαναληπτικές ασκήσεις μαθητικών που σας έχουμε προτείνει, σήμερα εστιάζουμε στους πολλαπλασιασμούς και τις διαιρέσεις Β’ και Γ’ Δημοτικού.

Τις ασκήσεις μπορείτε να τις εκτυπώσετε ανατρέχοντας στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή ασκήσεων: e-didaskalia.blogspot.com, ischool.gr


Πηγή