Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

#Μένουμε_ σπίτι: Πώς να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία τώρα που είστε έγκυος (pics)

Η ψυχολογία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να υπάρχει πάντα λόγος.

Στην συγκεκριμένη περίοδο όμως όπου η μετάδοση του κορονοϊού είναι πολύ εύκολη, οι έγκυες έχουν ακόμα έναν λόγο να αισθάνονται ανασφαλείς και να έχουν άγχος.

Μέχρι στιγμής, οι έγκυες δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τον συγκεκριμένο ιό ενώ ακόμα κι αν προσβληθούν δεν σημαίνει ότι το μωρό απαραίτητα θα νοσήσει.

Μέτρα προστασίας

Οι ίδιοι τρόποι προστασίας που ισχύουν για το γενικό πληθυσμό, ισχύουν και στην εγκυμοσύνη. Το καλό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του συνωστισμού είναι βασικά μέτρα προστασίας όχι μόνο από τον συγκεκριμένο ιό, αλλά γενικότερα. Επίσης η σωστή διατροφή και η ενυδάτωση κρατούν το ανοσοποιητικό σας πολύ πιο δυνατό.

Κακή ψυχολογία

Αν είστε έγκυος και η ψυχολογία σας είναι δεν είναι και στα καλύτερά της, δείτε τι μπορείτε να κάνετε :

Διαβάστε βιβλία

Θα περάσουν οι ώρες ευχάριστα. Διαβάστε βιβλία εγκυμοσύνης, διαπαιδαγώγησης, λογοτεχνικά, περιοδικά. Ο,τι νομίζετε ότι θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Διώξτε το άγχος μιλώντας γι΄αυτό

Μιλήστε με το γιατρό ή τη μαία σας για ό,τι σας αγχώνει. Όταν πάρετε απαντήσεις θα νιώσετε πιο ήρεμες.

Συνεχίστε να διαβάζετε στη gallery που ακολουθεί τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας τώρα που είστε έγκυος.


Πηγή