Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μαμά και διατροφή: Πέντε τροφές που ενισχύουν την καύση λίπους

Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με σωστή διατροφή και άσκηση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους και παράλληλα να αυξήσουν το αίσθημα κορεσμού.

Δείτε ποιες τροφές μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας ειδικά αν θέλετε να χάσετε λίπος.

Βρόμη

Η βρόμη είναι πηγή αντιοξειδωτικών και η κατανάλωσή της μειώνει τη γλυκόζη και τη χοληστερόλη.Σύμφωνα με του ειδικούς τα άτομα που τρώνε τρεις ή περισσότερες μερίδες βρόμης (ή προιόντα ολικής αλέσεως) έχουν 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια αποτελούν  μια εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου που τροφοδοτεί τα υγιή βακτήρια στο έντερο και οδηγεί στην παραγωγή βουτυρικού οξέος. Το βουτυρικό οξύ ενθαρρύνει το σώμα να κάψει λίπος ως καύσιμο και μειώνει τη φλεγμονή που προκαλεί λίπος.

sokolata

Μαύρη σοκολάτα

Ενώ η σοκολάτα δεν είναι ένα φαγητό που θα περίμενε κανείς να δει σε μια λίστα διατροφής για απώλειας βάρους , έρευνες διαπίστωσαν ότι τα μικρόβια του εντέρου στο στομάχι ζυμώνουν τη σοκολάτα και ενισχύουν την παραγωγή πολυφαινολικών ενώσεων που είναι υγιείς στο έντερο. Μία τέτοια ένωση είναι το βουτυρικό οξύ που ενθαρρύνει το σώμα να κάψει λίπος ως καύσιμο. Αν συμπεριλάβετε τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.

Κινόα

Η κινόα έχει το υψηλότερο επίπεδο βεταΐνης και οι μελέτες την έχουν συνδέσει με ταχύτερο μεταβολισμό και μικρότερη παραγωγή λίπους.

Αυγά

Δεν έχει σημασία πώς τρώτε τα αυγά σας, το σημαντικό είναι ότι αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης, η οποία είναι μια θρεπτική ουσία καύσης λίπους που βοηθά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά.

ayga

Αμύγδαλα

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά έχουν επίσης την ικανότητα να καίνε λίπος. Το να τρώτε μια χούφτα αμύγδαλα (ανάλατα) καθημερινά θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στον υψηλότερο μεταβολισμό του λίπους. Εκτός από την κατανάλωση αμυγδάλων ως σνακ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας αλεύρι αμυγδάλου.

Πηγή: femina.in


Πηγή