Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαμά και διατροφή: Πεντάλεπτο smoothie με μπανάνα κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Το 80% των γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου, έχουν κυτταρίτιδα κυρίως στους γλουτούς και τα πόδια.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα;

Η αλήθεια είναι ότι η κυτταρίτιδα δύσκολα μπορεί να εξαφανιστεί. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να την μειώσουμε όπως η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση, η κατανάλωση άφθονου νερού και η συστηματική περιποίηση με scrubs και κρέμες.

Smoothie κατά της κυτταρίτιδας

Όσον αφορά τη διατροφή, υπάρχουν διάφορες τροφές – «σύμμαχοι» στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, όπως είναι η μαύρη σοκολάτα, ο σολομός, το πράσινο τσάι κ.α.. Εξίσου δημοφιλή είναι και τα smoothie της κυτταρίτιδας όπως αυτό που μπορείτε να δείτε παρακάτω, με σπανάκι, μπανάνα, πορτοκάλι, ανανά και κανέλα

Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και φυτικών ινών, ένας συνδυασμός που καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυτταρίτιδα γίνεται πιο έντονη από την επάρκεια σιδηρού κα την δυσκοιλιότητα, τα οποία αντιμετωπίζονται με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το σπανάκι.

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ ο ανανάς είναι διουρητικός και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Όσο για τη μπανάνα, είναι πλούσια σε κάλιο που επίσης συμβάλλει στην μείωση της κατακράτησης υγρών, ενώ η κανέλα βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος.

Πώς θα φτιάξετε το smoothie κατά της κυτταρίτιδας

Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μπανάνες
  • 1 κομμάτι ανανά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανανά

Πώς θα το φτιάξετε:

Στύψτε τα πορτοκάλια για να βγάλετε τον χυμό. Επίσης, καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και «χτυπήστε» για μερικά δευτερόλεπτα.

Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.

Πηγή: simpleveganblog.com


Πηγή