Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μαμά και διατροφή: Χάστε κιλά πριν από το Πάσχα με αυτό το smoothie

Ακόμα παραμένει άγνωστο εάν το Πάσχα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού ή εάν θα κάνουμε και φέτος στα σπίτια μας. Ένα όμως είναι σίγουρο. Και αυτή τη χρονιά, το φαγητό που θα φάμε εκείνες τις μέρες θα είναι σίγουρα αρκετό, συνεπώς οι εβδομάδες που απομένουν μέχρι τότε είναι οι κατάλληλες για να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας και να χάσουμε κάποια από τα κιλά που πήραμε στην καραντίνα.

Ο πιο “σωστός” και υγιής τρόπος για να χάσουμε κιλά είναι η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση. Το καθημερινό διαιτολόγιό μας πρέπει να περιλαμβάνει τροφές “φτωχές” σε θερμίδες, πλούσιες όμως σε θρεπτικά συστατικά, οπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Εκτός από σκέτα, μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε απολαυστικά και νόστιμα smoothies που μπορούμε να φτιάξετε πανεύκολα. Μίας και οι φράουλες έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή, τι καλύτερο από το να απολαύσουμε ένα θρεπτικό και ανοιξιάτικο smoothie για πρωινό ή σνακ για κάθε ώρα της ημέρας;

Για το smoothie θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 170 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά,  βιταμίνη C κι έχουν λίγες θερμίδες. Αντίστοιχα, η μπανάνα αν και είναι ένα φρούτο πιο πλούσιο σε υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα, μπορεί να συμβάλει στη γρήγορη απώλεια βάρους και δεν θεωρείται απαγορευτικό στις δίαιτες. Τέλος, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με πολλά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο και ασβέστιο και η συχνή κατανάλωσή της βοηθά στην απώλεια κιλών όπως και στην πρόληψη καρδιακών και άλλων παθήσεων.

Πώς θα φτιάξετε το ανοιξιάτικο smoothie

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κόψτε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια, ομοίως και τις φράουλες. Στύψτε χυμό από ένα πορτοκάλι και προσθέστε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το μέλι, το γιαούρτι και την κανέλα στο blender. Με πέντε δευτερόλεπτα χτύπημα, το smoothie σας θα είναι έτοιμο.


Πηγή