Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μαμά περιγράφει μέσα από σκίτσα την καθημερινότητά της (εικόνες)

Κάθε νέα μαμά έχει τον δικό της τρόπο να διαχειρίζεται την καθημερινότητα με το μωρό. Ανάλογα με τις ανάγκες της και φυσικά του παιδιού, προσπαθεί να καθιερώσει μια ρουτίνα που θα τη βοηθήσει να προλαβαίνει τα πάντα (;) και να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Τις περισσότερες φορές το πρόγραμμα δεν βγαίνει, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται και να νιώθει ότι κάτι κάνει λάθος.

Κάτι ανάλογο αισθάνθηκε και αυτή η μαμά που υπογράφει στο Instagram ως MyTiredMommy. Μετά λοιπόν τη γέννηση του γιου της, καταβεβλημένη από τους πρώτους μήνες της μητρότητας, αποφάσισε να αποτυπώσει σε σκίτσα τις προσπάθειες, τις απογοητεύσεις, τον παραλογισμό αλλά και τις αστείες στιγμές που βίωνε σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Αρχικά τα σκίτσα τα δημοσίευε στο Facebook και η ανταπόκριση , ειδικά από μαμάδες,  ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. “ Λάμβανα εκπληκτικά σχόλια από πολλές μαμάδες που έχουν ζήσει παρόμοιες εμπειρίες και συναισθήματα. Έτσι αποφάσισα τα σκίτσα να τα κάνω κόμικ και να τα δημοσιεύω τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” , αναφέρει η ίδια στο Bored Panda.

Όπως τονίζει, συχνά αγγίζει ευαίσθητα (μερικές φορές ακόμη και ταμπού) θέματα όπως ο θηλασμός, η καριέρα, η σχέση με τον σύζυγο, η ευρύτερη οικογένεια και μοιράζεται απόψεις για την ανατροφή ενός μωρού και φυσικά για την έλλειψη ύπνου και την επίδρασή της στο μυαλό και το σώμα.

“Ελπίζω να βρείτε τα σκίτσα μου αστεία, ενδιαφέρονται ακόμα και ενοχλητικά. Απλά θυμηθείτε – δεν είμαστε τέλειες. Είμαστε μαμάδες!”, υπενθυμίζει σε όλες τις μητέρες.

Πάρτε μια γεύση από την ενδιαφέρουσα δουλειά αυτής της νέας μαμάς στη gallery που ακολουθεί.




Πηγή