Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τέσσερις αδιάκριτες ερωτήσεις που δέχονται οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Φίλοι, συγγενείς,  γνωστοί έχουν σίγουρα πολλές απορίες, κάποιες ωστόσο είναι αρκετά αδιάκριτες εάν το καλοσκεφτούμε.

 “Το προσπαθούσατε;”

Αυτή η ερώτηση συνήθως γίνεται στην αρχή της εγκυμοσύνης και όποια και εάν είναι η απάντηση, ίσως νιώσετε λίγο περίεργα να δώσετε πληροφορίες για την σεξουαλική σας ζωή. Η καλύτερη απάντηση είναι να εστιάσετε στον επικείμενο ερχομό του νέου μέλους και στα συναισθήματα που αυτό προκαλεί.

“Θα θηλάσεις, έτσι δεν είναι;”

Τα οφέλη του θηλασμού είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικά. Ωστόσο, η κάθε γυναίκα και περίπτωση είναι διαφορετική. Μία μητέρα που θηλάζει, δεν είναι καλύτερη μαμά επειδή θηλάζει. Αντίστοιχα μία μητέρα που δεν θηλάζει το παιδί της, είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν θέλει, δεν σημαίνει ότι είναι κακή ή ότι θέλει το κακό του μωρού της. Η ερώτηση-κατάφαση, στη πραγματικότητα υποδηλώνει ακριβώς το αντίθετο.

“Μπορώ να χαϊδέψω την κοιλιά σου;”

Το εάν αυτή η ερώτηση είναι ενοχλητική ή όχι, εξαρτάται από το ποιος την κάνει. Πάντως έχετε πάντα κατά νου ότι μία απάντηση όπως “η αλήθεια είναι πώς όχι γιατί δεν αισθάνομαι πολύ καλά σήμερα”, είναι υπεραρκετή και πειστική.

“Πώς θα βγάλετε το μωρό;”

Μπορεί ακόμα να μην έχετε αποφασίσει το όνομα του μωρού σας ή να έχετε αποφασίσει και απλώς προς το παρόν, να μην θέλετε να το αποκαλύψετε. Σε κάθε περίπτωση, οι συγγενείς, οι φίλοι και όποιοι άλλοι αναρωτιούνται, θα μάθουν την απάντηση όταν θα έρθει η ώρα.

Πηγή: purewow.com


Πηγή