Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μπαμπάς θέλει να δικαιολογούνται οι απουσίες κοριτσιών λόγω περιόδου

«Είμαι ένας περήφανος πατέρας απίστευτα θαρραλέων, ατίθασων και δυνατών κοριτσιών, το μεγαλύτερο από τα οποία φοιτά στο Λύκειο. Όχι μόνο με στεναχωρεί ο λόγος που αναγκάστηκα να σας γράψω, αλλά επίσης εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία όχι μόνο των κορών μου, αλλά όλων όσων έχουν περίοδο σε αυτήν τη χώρα.» γράφει ο 37χρονος Marcus Alleyne από το Ηνωμένο Βασίλειο  change.org όπου ζητά από άνδρες και γυναίκες, γονείς και μη, να στηρίξουν την εκστρατεία του για να δικαιολογούνται οι σχολικές απουσίες των κοριτσιών λόγω περιόδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη του δεν πήγε στο σχολείο λόγω έντονων πόνων περιόδου. Το σχολείο ενημέρωσε τον 37χρονο πατέρα ότι η κόρη του θα χρεωνόταν κανονικά την απουσία, κάτι που δεν ήταν αποδεκτό για τον ίδιο.

«Εάν έλεγα ότι έχει ημικρανία δεν θα είχαμε αυτήν τη συζήτηση» αναφέρει ο Marcus σε συνέντευξή του στο PlaymouthLive. «Αναρωτιόμουν τι μπορούσα να κάνω. Επικοινώνησα με το σχολείο για να κλείσω ένα ραντεβού με το αρμόδιο τμήμα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση».

Μετά από συζητήσεις με τη γυναίκα του, ο 37χρονος αποφάσισε να ξεκινήσει μία διαδικτυακή καμπάνια την οποία ονόμασε «Να γίνει η δυσμηνόρροια δικαιολογημένος λόγος απουσίας στο σχολείο».

«Είμαι σίγουρος ότι πολλές γυναίκες θα συμφωνούσαν ότι έχουν υποφέρει από δυσμηνόρροια, ναι υπάρχει ιατρικός όρος για τους πόνους της περιόδου.»

Η εκστρατεία του Marcus έχει γίνει viral και μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 85.000 υπογραφές. Πολλοί είναι γονείς, μπαμπάδες και μαμάδες, που δήλωσαν τη στήριξή τους στον 37χρονο πατέρα των τριών κοριτσιών.

«Μακάρι να μπορούσα να υπογράψω ένα εκατομμύριο φορές. Όχι μόνο γιατί οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό είναι σημαντικοί και όντως υπάρχουν, αλλά και γιατί είμαι περήφανος που ξεκίνησε από έναν άντρα. Δείχνει σε άλλους άντρες ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά εάν εναντιωθούν στην ανισότητα και τον σεξισμό. Δεν είναι μόνο θέμα των γυναικών, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μπράβο σε αυτόν τον μπαμπά που μάχεται για τις κόρες του και για όλα τα κορίτσια. Υπέροχο» έγραψε ένας στην ιστοσελίδα που αναρτήθηκε η διαδικτυακή εκστρατεία.

Πηγή: walesonline.co.uk


Πηγή