Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μωρό πίνει για πρώτη φορά νερό – Απίθανη η αντίδρασή του (vid)

Από τη γέννησή τους μέχρι και τον έκτο περίπου μήνα, τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο. Το διάστημα αυτό, το γάλα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού τους για θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση.

Απο ποια ηλικία κι έπειτα κάνει τα μωρά να πιουν νερό;

Πριν τους έξι μήνες, το γάλα είναι το φαγητό και το νερό τους μαζί. Αν δώσετε νερό στο μωρό,  ίσως να αρχίσει να καταναλώνει λιγότερη ποσότητα γάλακτος κάτι που πιθανά να να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξή του.

Από τον έκτο περίπου μήνα κι έπειτα, στη διατροφή του μωρού εισάγονται οι στερεές τροφές και τότε μπορεί το βρέφος να ξεκινήσει να πίνει νερό. Όσο για το πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα μωρά την ημέρα, σύμφωνα με το whattoexpect.com, στην ηλικία των έξι μηνών ή και λίγο μεγαλύτερα πρέπει να πίνουν 120 με 180 ml, ποσότητα η οποία αντιστοιχεί σε περίπου μισό φλιτζάνι.

Το βίντεο με τον μπόμπιρα που έγινε viral

Το νερό δεν έχει γεύση, χρώμα ή μυρωδιά, και μπορεί σε εμάς να φαίνεται αδιάφορο, όχι όμως και σε ένα μωρό που το δοκιμάζει για πρώτη φορά. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το παρακάτω βίντεο.

Πρωταγωνιστής ένα αγοράκι μόλις λίγων μηνών. Η μαμά του, του δίνει με το μπιμπερό λίγο νερό κι εκείνο δοκιμάζει, το περιεργάζεται και αντιδρά με τον πιο απολαυστικό και αναπάντεχο τρόπο.

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει viral στο YouTube συγκεντρώνοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια προβολές, παρακάτω.


Πηγή