Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νερό καρύδας: Τα οκτώ οφέλη στη διατροφή των παιδιών

Το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα που προέρχεται από το αγαπημένο εξωτικό φρούτο και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το νερό καρύδας θεωρείται πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων και η κατανάλωσή του προτείνεται και για τις μικρές ηλικίες.   

Ποια είναι τα οφέλη;

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν και προστατεύουν τον οργανισμό.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Πολλά παιδιά υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα για να την αντιμετωπίσουν. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η κατανάλωσή συμβάλλει τόσο στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, όσο και στην αντιμετώπισή της.

Ενυδατώνει τον οργανισμό

Το νερό καρύδας είναι ένα ιδανικό ρόφημα για την ενυδάτωση του οργανισμό. Επιπλέον, το κάλιο, νάτριο και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει ενισχύουν και τονώνουν τον οργανισμό.

Κάνει καλό στα κόκαλα

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε ασβέστιο η πρόσληψη του οποίου είναι σημαντική για υγιή και γερά οστά.

Κάνει καλό στην καρδιά

Το νερό καρύδας θεωρείται ότι ρυθμίζει την πίεση και την διατηρεί στα φυσιολογικά επίπεδα.

Συμβάλλει στη διατήρηση ενός σταθερού βάρους

Το νερό καρύδας δεν έχει λιπαρά και αντιθέτως έχει ελάχιστες θερμίδες. Σίγουρα λοιπόν, είναι πολύ καλύτερο και πιο ωφέλιμο από κάποιο άλλο ποτό με ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Δίνει ενέργεια

Τα παιδιά έχουν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και χρειάζονται ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας. Το νερό καρύδας είναι ένα ρόφημα που μπορεί να τους τη δώσει.

Κάνει καλό στο δέρμα

Το νερό καρύδας διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές και αντι-ιικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποτελεσματική θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος. Μπορείτε να το εφαρμόζετε και τοπικά, απευθείας πάνω στο δέρμα.

Η διατροφική αξία του νερού καρύδας

  • Θερμίδες: 19 kcal
  • Σάκχαρα: 2.61g
  • Ασβέστιο: 24mg
  • Μαγνήσιο: 25mg
  • Φώσφορο: 20mg
  • Κάλιο: 250mg

Πηγή: momjunction.com


Πηγή