Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Οι κοινές ερωτήσεις των ζευγαριών που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί

Η απόφαση ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδί τις περισσότερες φορές είναι συνειδητή και έρχεται μετά από ώριμη σκέψη.

Η εγκυμοσύνη όμως δεν επιτυγχάνεται πάντα εύκολα και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί αρκετές προσπάθειες.

Γι’αυτό και πολλά ζευγάρια απευθύνονται σε ειδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν.

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν στον γιατρό; Η Dianne Zalitis μαία και προϊσταμένη της υπηρεσίας Pregnancy Birth and Baby, στην Αυστραλία έχει τις απαντήσεις.

Πρέπει να είμαι υγιής για να μείνω έγκυος;

Αυτή είναι η ερώτηση που θέτουν κυρίως οι γυναίκες. Όπως εξηγεί η Dianne Zalitis η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει σημαντικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα γυμναστική για να πετύχετε το στόχο σας. Το περπάτημα και το κολύμπι είναι ιδανικές επιλογές για όλες τις γυναίκες είτε αγαπούν τη γυμναστική είτε όχι .

Η ηλικία επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνω έγκυος;

Η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται σε ηλικία περίπου 32 ετών για τις γυναίκες και ακόμα περισσότερο μετά τα 35. Ωστόσο,  όπως αναφέρει η Dianne,  η ηλικία δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη γυναίκα. Και η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται επίσης. Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που έγιναν μπαμπάδες στα 70 και τα 80 τους, όμως είναι γεγονός ότι η ηλικία επηρεάζει και τη δική τους γονιμότητα.

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα το έμβρυο;

Το κάπνισμα επηρεάζει την ανάπτυξη ενός μωρού. «Συχνά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μωρά των μητέρων που καπνίζουν είναι λιποβαρή», εξηγεί η Dianne. Το κάπνισμα όμως μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος. «Οι καπνίστριες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες αποβολής ή έκτοπης εγκυμοσύνης…», λέει η Dianne. Οσο για τους άνδρες, το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά την υγεία του σπέρματος.

Τι γίνεται με τις σεξουαλικές λοιμώξεις;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις είναι ότι εάν δεν ανιχνευθούν, μπορούν να προκαλέσουν υπογονιμότητα.«Όταν προσπαθείτε για μια εγκυμοσύνη, αυτή είναι μία από τις εξετάσεις που πρέπει να κάνετε», εξηγεί η Dianne.

Πηγή: babyology.com.au

 

 


Πηγή