Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ομορφιά για μαμάδες: Απλά tips για να ενυδατώσετε τις άκρες των μαλλιών σας

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι άκρες των μαλλιών σας είναι ξηρές, θαμπές και φριζάρουν πιο εύκολα. Αυτό συμβαίνει για ποικίλους λόγους, όπως η έκθεση στον ήλιο, η καθημερινή χρήση πρέσας και άλλων ηλεκτρικών συσκευών για τα μαλλιά, η υγρασίας κ.α. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά tips με τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε και να δώσετε λάμψη σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, από τη ρίζα έως τις άκρες.

Επαρκής πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών και αντιοξειδωτικών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά και ορισμένα αντιοξειδωτικά προστατεύουν την τρίχα και την κάνουν πιο δυνατή και λαμπερή. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι τα ψάρια και οι ξηροί καρποί. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι ορισμένα λαχανικά όπως το μπρόκολο και οι ντομάτες.

Μην λούζεστε κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο, έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνετε τη φυσική λιπαρότητα της κεφαλής. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά είναι πιο θαμπά και άγρια. Δοκιμάστε το λούσιμο κάθε δύο ή τρεις μέρες. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, θα παρατηρήσετε αλλαγή.

Κουρέψτε τις άκρες

Εάν οι άκρες σας είναι πολύ ξηρές, ίσως ήρθε η ώρα να τις κόψετε. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κόψει ελάχιστά μόνο τις άκρες εάν δεν θέλετε να χάσετε το μήκος ή να αλλάξετε το κούρεμά σας. Τα μαλλιά θα δυναμώσουν και θα μακρύνουν πιο γρήγορα.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο

Μετά τα λούσιμο, δοκιμάστε να αφήσετε τα μαλλιά σας τυλιγμένα σε μία πετσέτα. Θα παρατηρήσετε διαφορά στην όψη και την υφή τους όταν στεγνώσουν.

Περιορίστε τη χρήση πρέσας και άλλων ισιωτικών μαλλιών

Χρησιμοποιήστε λιγότερο το πιστολάκι, την πρέσα ή το ψαλίδι μαλλιών, καθώς η καθημερινή τους χρήση καταστρέφει την τρίχα. Εάν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας, δείτε εδώ πώς θα το επιτύχετε χωρίς τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών.

isioma malliwn xoris pressa

Χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας στις άκρες

Σύμφωνα με έρευνα του 2005, το έλαιο καρύδας βοηθάει την αναδόμηση της τρίχας. Εφαρμόστε λίγο έλαιο καρύδας στις άκρες και θα δείτε διαφορά στα μαλλιά σας από την πρώτη κιόλας μέρα.

Πηγή: healthline.com


Πηγή