Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο μπαμπάς και τα δίδυμα που έκαναν πιο όμορφο τον κόσμο του διαδικτύου

Μετά τη γέννηση το πρόωρο βρέφος συνήθως το ακουμπούν στην αγκαλιά της μητέρας του για να νιώσει τον χτύπο της καρδιάς της και τη ζεστή αγκαλιά της. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται «Καγκουρό» και πρόκειται για μια θρεπτική αγκαλιά για τα πρόωρα μωρά.

Στην παρακάτω φωτογραφία όμως που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό daddydoinwork στο Instagram φαίνεται ένας μπαμπάς να κρατά στην αγκαλιά του τα πρόωρα διδυμάκια του. «Η επαφή δέρμα με δέρμα είναι και για τους μπαμπάδες με τα μικρά τους. Οι καρδιακοί παλμοί συγχρονίζονται, η αναπνοή σταθεροποιείται και οι αδιάσπαστοι δεσμοί δημιουργούνται. Αυτό είναι κάτι σημαντικό εξίσου και για έναν μπαμπά!».

Η μέθοδος Καγκουρό, έγινε γνωστή το 1978 στην Κολομβία και έκτοτε εφαρμόζεται σε μεγάλα μαιευτήρια που έχουν Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να προσφέρουν μια θεραπευτική αγκαλιά στο πρόωρο νεογνό.

Τα οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό είναι πολλά. Τα πρόωρα μωρά φαίνεται πως έχουν γρηγορότερη ανάρρωση, ομαλότερη προσαρμογή στον αποκλειστικό θηλασμό, σταθεροποίηση καρδιακών παλμών, συντονισμός θερμοκρασίας σώματος με αυτήν της μητέρας, μείωση της αίσθησης του πόνου και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και της νεογνικής θνησιμότητας. Η μητέρα από την άλλη πλευρά, συμμετέχει στη φροντίδα του, παράγει περισσότερο γάλα για τη διατροφή του από τη στιγμή που βρίσκεται αρκετές ώρες κοντά του και τέλος κρατώντας το στην αγκαλιά της ενισχύεται ο συναισθηματικός και ψυχικός της κόσμος.

Με την παραπάνω φωτογραφία οι απανταχού μπαμπάδες, που πλέον οι περισσότεροι έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή του παιδιού από τη γέννηση όπως η μαμά, θέλουν να δείξουν πώς εξίσου σημαντική είναι και η δική του αγκαλιά.


Πηγή