Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Παιδί και διατροφή: Τα επτά σημαντικά οφέλη το καρότου στην υγεία των παιδιών (pics)

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην υγεία τους. Κάποια λαχανικά δε, έχουν ακόμη περισσότερα οφέλη από άλλα και ένα από αυτά είναι και το καρότο.

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ, Β1, Β2, Β6 και C και σε α και γ-καροτίνη που μεταβολίζεται σε βιταμίνη Α. Είναι λοιπόν ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας.

Ποια είναι αναλυτικά τα οφέλη του καρότου στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών;

1. Κάνει καλό στην όραση
Tα καρότα είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή όραση. Η κατανάλωση καρότων κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει την όραση και να αποτρέψει τον κίνδυνο διαταραχών που σχετίζονται με τα μάτια, όπως η νυχτερινή τύφλωση.

2. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Τα καρότα περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

3. Κάνει καλό στην επιδερμίδα
Τα καρότα έχουν β-καροτίνη η οποία δίνει στο δέρμα σας υγιή λάμψη, ενώ η βιταμίνη Α και τα αντιοξειδωτικά επίσης έχουν, προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α έχει ως αποτέλεσμα εύθραυστα μαλλιά, νύχια και ξηρό δέρμα.

Δείτε τέσσερα ακόμα οφέλη του καρότου στην υγεία των παιδιών στην gallery που ακολουθεί:


Πηγή