Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παιδί και διατροφή: 5+1 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη των παιδιών (pics)

Είναι γνωστό ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καθημερινά, βοηθάει το παιδί να είναι υγιές και δραστήριο. Κι όχι μόνο. Η ποιότητα της διατροφής  παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της μνήμης.

Τι πρέπει λοιπόν να καταναλώνει καθημερινά ένα παιδί για να ενισχύσει τη μνήμη του;

Τα φρούτα και τα λαχανικά,σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ακόμα και όταν τα παιδιά δεν τρελαίνονται στη θέα μιας σαλάτας ή ενός φρούτου,  μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. ‘Οσο δύσκολο κι αν φαίνεται , θα βρείτε σίγουρα τον τρόπο να δώσετε στα παιδιά σας κάποια φρούτα ή λαχανικά  με …παραλλαγές,  καθώς οι διαιτολόγοι συνιστούν  3 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά και αυτό, γιατί η ανάπτυξη και οι λειτουργικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την παιδική ηλικία απαιτούν και αντίστοιχη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Εξίσου σημαντική για την ενίσχυση της μνήμης είναι και η επαρκής πρόσληψη σε βιταμίνη Β και υδατάνθρακες. Όταν αναφερόμαστε στους υδατάνθρακες μιλάμε για ουσίες που έχουν ως βάση τη γλυκόζη δηλαδή το κύριο καύσιμο κάθε κύτταρου και οργανισμού.

Δείτε πέντε τροφές που θα προσφέρουν στο παιδί σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ενίσχυση της μνήμης, στην gallery που ακολουθεί. 

 


Πηγή