Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα οφέλη και τι πρέπει να προσέξετε;

Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή άσκηση που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης, το περπάτημα είναι μία ασφαλής και εκπληκτική άσκηση για τις μέλλουσες μαμάδες καθώς εξασφαλίζει την επαρκή άθληση που πρέπει να κάνετε.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του περπατήματος;

Καλή φυσική κατάσταση

Το περπάτημα στην εγκυμοσύνη εξασφαλίζει την καλή φυσική κατάσταση. Τονώνει τους μυς και κάνει καλό στην καρδιά και στην κυκλοφορία του αίματος.

Υγιές έμβρυο

Περπατώντας έστω και λίγη ώρα την ημέρα συμβάλλετε στη διατήρηση του βάρους σας και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους του εμβρύου.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κύησης

Το περπάτημα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τα οποία ευθύνονται για τον διαβήτη κύησης και για τον πρόωρο τοκετό.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης προεκλαμψίας

Αντίο στρες

Με το περπάτημα, σώμα και μυαλό ξεδίνουν και αντιμετωπίζετε το άγχος και το στρες που μπορεί να νιώθετε.

Αυξάνει τις πιθανότητες του φυσιολογικού τοκετού

Το περπάτημα στην εγκυμοσύνη συμβάλλει στην ευελιξία του σώματος κάτι που βοηθάει και μειώνει τον πόνο στον φυσιολογικό τοκετό. Γενικά, όσο καλύτερη είναι η φυσική κατάσταση της μέλλουσας μαμάς, τόσο πιο προετοιμασμένη είναι για τον φυσιολογικό τοκετό.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση διάφορων πόνων

Τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μαμά αισθάνεται πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. Το περπάτημα δρα καταπραϋντικά και συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Τι πρέπει να προσέξετε

Το περπάτημα, χρειάζεται και αυτό την προσοχή του. Προσπαθήστε να περπατάτε για μισή ώρα την ημέρα τουλάχιστον. Πριν βγείτε για περπάτημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είστε νηστική, ενώ το ιδανικό γεύμα είναι ένα ποτήρι γάλα ή ένα φρούτο. Όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, τόσο θα μετατοπίζετΑΙ και το κέντρο βάρους του σώματος σας. Όταν περπατάτε φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτική, κυρίως για τυχόν πτώσεις και ατυχήματα.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή