Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ποια είναι τα οφέλη του να διαβάζετε με τα παιδιά;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους, τους διάβαζαν κάθε μέρα, είναι ένα χρόνο μπροστά αναπτυξιακά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους.

Επίσης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους διάβαζαν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μαθαίνουν και τα ίδια καλύτερη ανάγνωση και είναι καλύτερα στα μαθηματικά. Για τις ανάγκες της παραπάνω έρευνας μελετήθηκαν 4.000 παιδιά για έξι χρόνια, ξεκινώντας από την ηλικία των τεσσάρων ή των πέντε.  

Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το διάβασμα σε μωρά είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων τους. Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ηλικία των 0 με 3 ετών, είναι πολύ σημαντική για την εκμάθηση για τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, διαβάζοντας στα παιδιά, ενισχύεται η φαντασία τους και η ικανότητά τους να διαχειριστούν τα διάφορα συναισθήματά τους. Το ίδιο συμβαίνει και όταν και τα ίδια τα παιδιά διαβάζουν δυνατά.

Το διάβασμα βιβλίων επηρεάζει τόσο ισχυρά τα παιδιά που απλώς και μόνο η ύπαρξη βιβλίων σε ένα σπίτι, μπορεί να επηρεάσει θετικά τα παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έχουν βιβλία στο σπίτι, ανεξάρτητα από τη εκπαίδευση και την κοινωνική θέση των γονιών τους, απολαμβάνουν περισσότερο το σχολείο και τη μάθηση.

Πηγή: bundoo.com


Πηγή