Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ποια τα οφέλη του γιαουρτιού στη διατροφή των παιδιών; (vid)

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία τω παιδιών. Οι τροφές που συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιό τους, είναι αυτές που εξασφαλίζουν την επαρκή πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξή τους.

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, καθώς η κάθε μία έχει άλλα οφέλη για τον οργανισμό. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με τα γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα με το γιαούρτι.

Ειδικά στην Ελλάδα, το γιαούρτι είναι ένα προϊόν που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι, και τα παιδιά το καταναλώνουν ήδη από την μικρή τους ηλικία. Γιατί όμως είναι σημαντικό να παραμείνει το συγκεκριμένο τρόφιμο στη διατροφή τους και όσο μεγαλώνουν;

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο
Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει και το γάλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και είναι το τέλειο υποκατάστατο του γάλακτος, εάν το μικρό σας πίνει το γάλα του με δυσκολία.

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μάλιστα, μία μόνο κουταλιά γιαουρτιού περιέχει όση πρωτεΐνη έχει ένα αυγό. Η πρωτεΐνη εξασφαλίζει ότι το μικρό σας θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Διατηρεί το βάρος του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα
Σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία, ολοένα και αυξάνονται. Η κατανάλωση γιαουρτιού θα βοηθήσει το μικρό σας να διατηρήσει το σωματικό βάρος του στα φυσιολογικά επίπεδα.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το γιαούρτι στην καθημερινή διατροφή των παιδιών;

Το γιαούρτι το απολαμβάνουμε σκέτο, με λαχανικά, φρούτα ή και με δημητριακά για πρωινό. Μπορούμε όμως να το αξιοποιήσουμε και σε πληθώρα συνταγών. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε εύκολες συνταγές με γιαούρτι για υγιεινά και θρεπτικά σνακ.

Μπάρες με παγωμένο γιαούρτι

 

Γιαούρτι με γκρανόλα και φρούτα στο ποτήρι

 
 
Πηγή: parenting.firstcry.com

Πηγή