Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι μπαμπάδες όταν έχουν μικρό μωρό

Η γυναίκα αφοσιώνεται στη φροντίδα του μωρού τρέχοντας να προλάβει όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.

Η μητρότητα  είναι μια φάση κατά την οποία η μητέρα βιώνει πολλές επιτυχίες αλλά, σίγουρα, θα έρθει αντιμέτωπη και με αποτυχίες. Το πρότυπο της τέλειας μητέρας που έχει στο μυαλό της δεν υπάρχει κι αυτό γιατί κανένας δεν μπορεί να ορίσει τι είναι απόλυτα σωστό και τι όχι. 

Ο άνδρας από την άλλη, χρειάζεται συχνά λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαροστεί στη νέα καθημερινότητα και να κατανοήσει το νέο του ρόλο, αυτό του μπαμπά.

Είναι σημαντικό λοιπόν στο διάστημα αυτό να αποφεύγει τα εξής πράγματα:

Να ρωτάει τη γυναίκα του γιατί κλαίει

Δεν είναι η ερώτηση αλλά το ύφος που έχει όταν κάνει την ερώτηση. Σαν να θέλει να της πει “τι συμβαίνει πάλι, γιατί κλαις” .Οταν μια γυναίκα κλαίει, την συμπαραστέκεται χωρίς πολλά σχόλια, δίνοντάς τη το χρόνο να του μιλήσει η ίδια αν και όταν θέλει.

Να κοιμάται τις Κυριακές

Ναι, μπορεί να περιμένει μια Κυριακή για να κοιμηθεί, αλλά το ίδιο και η μαμά. Επομένως χρειάζεται καλός συντονισμός ακόμα και στο στο δικαίωμα του κυριακάτικου ύπνου όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι.

Να κανονίζει βόλτες χωρίς να ρωτάει

Είναι ωραίο να προγραμματίζει εξόδους με τη γυναίκα του αρκεί να έχει φροντίσει ουσιαστικές λεπτομέρειες όπως αν είναι κατάλληλο το μέρος για το μωρό ή αν μπορεί κάποιος να το κρατήσει εφόσον δεν μπορούν να το πάρουν μαζί τους,

Να καθυστερεί να γυρίσει στο σπίτι

Και όχι γιατί πάντα έχει δουλειά, αλλά γιατί πήγε μια βόλτα με το φίλο του χωρίς να ενημερώσει, ή χάζευε στο ίντερνετ και άργησε να φύγει από τη δουλειά.

Πηγή: babyology.com.au


Πηγή