Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πόσες φορές πιστεύετε ότι αρρωσταίνουν οι μαμάδες;

Συνήθως όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά, αρρωσταίνει όλη η οικογένεια. Οι μαμάδες όμως φαίνεται ότι είναι περισσότερο ευάλωτες στις ιώσεις αφού σπάνια καταφέρνουν να αποφύγουν έστω και …μία.

Για την ακρίβεια, οι μαμάδες αρρωσταίνουν λόγω των ιών που μεταφέρουν τα παιδιά στο σπίτι 324 φορές! Το νούμερο είναι κατά μέσο όρο και αφορά στα περίπου 18 χρόνια μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Συνολικά οι μαμάδες θα «περάσουν» 54 κρυώματα κάθε χρόνο, 36 γαστρεντερίτιδες- δύο τον χρόνο-, καθώς επίσης και ένα επεισόδιο γρίπης κάθε χειμώνα ( πάντα κατά μέσο όρο). Επίσης, προσβάλλονται μια φορά τον χρόνο-κατά μέσο όρο- από ψείρες που τα παιδιά τους κολλάνε στο σχολείο.

Τα παραπάνω ευρήματα ανήκουν σε βρετανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2. 000 γονείς. Όπως δήλωσαν οι μητέρες στην έρευνα, άρχισαν να αρρωσταίνουν περισσότερο από τότε που έκαναν παιδιά ( ποσοστό 68%) και ότι νοιώθουν ότι η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι καλή μόνο 13 μέρες τον μήνα!

Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να παραμείνουν στο κρεβάτι τους για να αναρρώσουν. Σε αντίθεση με τους μπαμπάδες, οι οποίοι μένουν κανονικά στο κρεβατάκι τους όταν έχουν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τις μαμάδες. Άλλωστε το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πάνε καλύτερα με τις ιώσεις από ό,τι οι άνδρες τους και οι επιστήμονες συμφωνούν και το εξηγούν ως την ικανότητα των γυναικών από τη φύση να είναι πιο δυνατές και να επιβιώνουν καλύτερα ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η πρόληψη πάντως είναι η καλύτερη θεραπεία. Αυτό τονίζεται συμπερασματικά στην έρευνα, παροτρύνοντας τις μητέρες να προσέχουν τον εαυτό τους, να τρέφονται σωστά, και να μην ξεχνούν τους κανόνες υγιεινής.


Πηγή