Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω την οδοντόβουρτσα του παιδιού μου;

Η οδοντόβουρτσα ενός παιδιού είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα επιβλαβή βακτήρια του στόματος, η κύρια αιτία παιδικής περιοδοντικής νόσου, τερηδόνας και κακής αναπνοής. Δυστυχώς, οι οδοντόβουρτσες δεν διαρκούν για πάντα. Το ερώτημα είναι όμως, πώς θα ξέρετε πότε ήρθε η ώρα να αλλάξετε μια παλιά οδοντόβουρτσα με μια νέα;

Γιατί να αντικαταστήσετε την οδοντόβουρτσα του παιδιού σας;

Το ενθαρρυντικό καθημερινό βούρτσισμα και οδοντικό νήμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το χαμόγελο του παιδιού σας. Το να μάθετε πότε πρέπει να πετάτε μια παλιά οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητο επειδή, πέρα ​​από ένα ορισμένο σημείο, μια οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να καθαρίσει τα δόντια πια, και χειρότερα, μπορεί να μεταδώσει βακτήρια και μικρόβια. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι η οδοντόβουρτσα του παιδιού σας θα το βοηθήσει να έχει ένα υγειές και καθαρό στόμα.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα στα παιδιά μας;

Οι περισσότεροι κατασκευαστές και οδοντίατροι συστήνουν την αντικατάσταση μιας οδοντόβουρτσας περίπου κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες. Εσείς, ίσως να χρειαστεί να αλλάξετε την οδοντόβουρτσα του μικρού παιδιού σας ακόμη νωρίτερα εάν οι τρίχες ξεφτίσουν ή χαλάσουν. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, των οποίων οι τρίχες φθείρονται.

Πετάμε μια καινούρια οδοντόβουρτσα; Και αν ναι, πότε;

Ναι! Την πετάμε. Μια οδοντόβουρτσα όσο καινούρια και αν είναι εάν το παιδί σας αρρωστήσει ή εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κατά λάθος την οδοντόβουρτσά του, θα πρέπει να του αγοράσετε καινούρια. Δεν θέλετε τα λευκά μαργαριταρένια δοντάκια του παιδιού σας να εκτεθούν σε βακτήρια.

pote allazo odontobourtsa 4

Πώς πρέπει να φροντίζετε την οδοντόβουρτσα του παιδιού σας;

Μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει την οδοντόβουρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό μετά το βούρτσισμα και στεγνώνει όσο πιο καλά μπορεί, πριν την τοποθετήσει στην θέση της. Σαν γονείς θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι έχει καθαρίσει την οδοντόβουρτσά του από οποιαδήποτε τροφή ή υπολείμματα οδοντόκρεμάς.

Πού να αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσα;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε μια οδοντόβουρτσα είναι να την τοποθετήσετε όρθια σε μια υποδοχή ή το κλασικό κύπελλο οδοντόβουρτσας. Βεβαιωθείτε ότι οι οδοντόβουρτσες όλης της οικογένειας είναι καθαρές.

pote allazo odontobourtsa 5

Υγιεινές συνήθειες για μακροχρόνια υγιή χαμόγελα

Εκτός από το καλό πλύσιμο των δοντιών, ενθαρρύνετε τη χρήση του νήματος για να αφαιρέσετε την πλάκα και την πέτρα από τις δυσπρόσιτες περιοχές μεταξύ των δοντιών. Και το πιο σημαντικό, μην ξεχνάτε τις οδοντιατρικές επισκέψεις του παιδιού σας δύο φορές το χρόνο στον/στην παιδοδοντίατρο που το παρακολουθεί.


Πηγή