Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πότε μπορεί το μωρό να φάει ντομάτα;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) , τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές στην ηλικία των 6 μηνών.

Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι πρώτες τους τροφές, όπως επισημαίνει η AAP, δεν πρέπει να είναι δημητριακά ρυζιού και πουρέ μπανάνας. Στην πραγματικότητα, η απόφαση για το πότε θα  δώσετε στο μωρό διάφορα τρόφιμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς.

Είναι λοιπόν η ντομάτα από τις τροφές που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή του;

«Τα μωρά μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια ντομάτες όταν ξεκινούν τις στερεές τροφές», λέει η παιδίατρος Amy Chow , RDN.

Ο τρόπος με τον οποίο θα δώσετε ντομάτες στο μωρό, εξαρτάται από την ηλικία και την ικανότητά του να μασάει τα τρόφιμα.Ο πουρές ντομάτας είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για το μωρό ενώ αν είναι μεγαλύτερο μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια ( χωρίς σπόρους) για να τη φάει μόνο του.

Η σπιτική σάλτσα ντομάτας, οι σούπες και τα πιάτα με βάση το κρέας είναι επιπλέον επιλογές που επιτρέπουν στο μωρό να δοκιμάζει (και να απολαμβάνει) τις ντομάτες.

Διατροφικά οφέλη της ντομάτας

Οι ντομάτες είναι θρεπτικές και παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Βιταμίνη C

Η ντομάτα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία είναι απαραίτητη στην υγεία των μωρών. Επίσης, ενισχύει την ανοσία και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Προβιταμίνη Α

Στο εντυπωσιακό μείγμα μικροθρεπτικών συστατικών της ντομάτας προσθέστε και την προβιταμίνη Α που συμβάλει στην κυτταρική ανάπτυξη, την όραση και την ανοσολογική λειτουργία.

Πηγή: healthline.com


Πηγή