Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ακτινίδιο στην εγκυμοσύνη: Είναι πιο θρεπτικό απ' ότι πιστεύετε

Το ακτινίδιο, που ονομάζεται επίσης κινεζικό φραγκοστάφυλο επειδή προέρχεται από την Κίνα,  είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (σε σύγκριση με πολλά άλλα φρούτα) και περιέχει μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών.

Ο μόνος λόγος που ίσως χρειαστεί να το αποφύγετε στην εγκυμοσύνη είναι εάν είστε ευαίσθητοι σε γαστρίτιδα ή έχετε αλλεργία. Η κατανάλωση 2 -3 ακτινίδιων κάθε μέρα είναι απόλυτα ασφαλής.

Οφέλη από την κατανάλωση ακτινίδιου

Αυτό το σούπερ φρούτο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά: βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε , κάλιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, χαλκό, χολίνη, μαγνήσιο και φώσφορο. Παρέχει πάνω από το 140% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C.

Αναλυτικά τα οφέλη για την υγεία:

Φολικό οξύ

Το φολικό οξύ παίζει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου. Βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου καθώς και του νευρικού συστήματος του εμβρύου και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των ζωτικών οργάνων του μωρού. Η κατανάλωση ακτινίδιου κατά τη διάρκεια της πρώιμης φάσης της εγκυμοσύνης θα μειώσει επίσης τις πιθανότητες αποβολής.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό νευροδιαβιβαστών, που συμβάλλουν με τη σειρά τους στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Φυσικά σάκχαρα

Το ακτινίδιο, όπως και όλα τα φρούτα, περιέχει φυσικά σάκχαρα που ικανοποιούν την επιθυμία για γλυκό. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο γλυκαιμικός δείκτης καθώς ο διαβήτης κύησης είναι αρκετά συχνός.

Βοηθά την πέψη

Η δυσκοιλιότητα είναι συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που διατηρεί το παχύ έντερο υγιές. Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι φυσικά καθαρτικά που βοηθούν την πέψη.

Σίδηρος

Οι έγκυες γυναίκες συχνά πάσχουν από έλλειψη σιδήρου που προκαλείται από την έλλειψη αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Το ακτινίδιο παρέχει 4% σιδήρου ανά μερίδα. Διευκολύνει επίσης την απορρόφηση του σιδήρου αποτρέποντας έτσι την αναιμία.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών, των μυών, των δοντιών και της καρδιάς του μωρού. Τα ακτινίδια περιέχουν 5,5% ασβέστιο. Εάν η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είναι χαμηλή ή εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το πλούσιο σε ασβέστιο, ακτινίδιο. Περιέχει επίσης μαγνήσιο, το οποίο βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Τέλος, το ακτινίδιο εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε που προστατεύει εσάς και τα κύτταρα του μωρού σας από βλάβες.

Πηγή:parenting.firstcry.com


Πηγή