Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πώς θα διατηρήσετε τη ροή γάλακτος όταν επιστρέψει η περίοδος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι δεν είστε μόνη. Πολλές γυναίκες παρατηρούν χαμηλή ροή γάλακτος όταν η περίοδός τους επιστρέφει.

Επίσης παρατηρούν και τα παρακάτω συμπτώματα:

  • ευαισθησία του στήθους
  • το παιδί ίσως να θέλει να τρέφεται περισσότερες φορές
  • το παιδί ίσως να θέλει να τρέφεται λιγότερες φορές καθώς μπορεί να παρατηρήσει αλλαγή στη γεύση του γάλακτος (απόλυτα φυσιολογικό)
  • το παιδί ίσως είναι ανήσυχο όταν το βάζετε στο στήθος σας

Τι μπορείτε να κάνετε;

Θηλασμός

Αφήστε το παιδί σας να θηλάσει όσες φορές θέλει και όποτε θέλει. Αν το μωρό σας δεν θέλει να θηλάσει, μπορείτε να αντλήσετε το γάλα με ένα θήλαστρο.

Μαγνήσιο και ασβέστιο

Αφού το συζητήσετε με τον γιατρό σας και σας δώσει το πράσινο φως, μπορείτε να πάρετε συμπλήρωμα μαγνησίου και ασβεστίου (500-1000mg την ημέρα) από την πρώτη μέρα της ωορρηξίας μέχρι την 3η μέρα περιόδου για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να μειωθεί η ροή του γάλακτος.

Σίδηρος

Αυξήστε τον σίδηρο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως: βρώμη, σπανάκι, συκώτι, κόκκινο κρέας, όσπρια, κινόα, μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα όπως ροδάκινα και δαμάσκηνα, πατάτες, λιαστές ντομάτες και φράουλες.

Νερό, νερό, νερό… πολύ νερό

Θα πρέπει να μένετε ενυδατωμένη και να πίνετε πολύ νερό. Κάτι που πρέπει να κάνετε όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας. Καθώς θηλάζετε ή αντλείτε γάλα μπορείτε να κάνετε μασάζ για να αυξήσετε τη ροή του γάλακτος.

πηγή: moomysmilk @instagram




Πηγή