Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα καταλάβουν τα παιδιά με αυτισμό γιατί πρέπει να φοράνε μάσκες (vid)

Θυμάστε την Julia; Η Julia είναι ένα κορίτσι με αυτισμό και εντάχθηκε στα muppet διάσημου τηλεοπτικού παιδικού προγράμματος Sesame Street το 2016, γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για πρώτο muppet με αυτισμό που δημιουργήθηκε.

Η τετράχρονη κούκλα με αυτισμό, αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από νέα βίντεο και το ένα από αυτά μαθαίνει σε όλα τα παιδιά με αυτισμό πώς θα νιώθουν πιο άνετα φορώντας τη μάσκα τους. Ο μπαμπάς της Julia, Daniel, προτείνει τα παιδιά με αυτισμό να φορούν μάσκα για μερικά λεπτά μέσα στο σπίτι και ακόμη να φτιάξουν μια μικρότερη μάσκα για το κουκλάκι που τους κάνει συντροφιά όπως έκανε η Julia με το κουνελάκι της, Fluffster. Αν μπορεί ο Fluffster μπορεί τότε και εκείνη μπορεί να δοκιμάσει!

“Ξέρουμε ότι τα παιδιά με αυτισμό και οι οικογένειές τους βιώνουν μοναδικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, και το πρόγραμμά τους και η ρουτίνα τους, αλλάζει”, δήλωσε η Δρ Jeanette Betancourt από το Sesame Workshop και συνέχισε. “Οι νέοι πόροι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις οικογένειες να διαχειριστούν απρόσμενες περιστάσεις, να εξοικειωθούν τα παιδιά με νέα πράγματα όπως η χρήση μάσκας και για να τους βοηθήσουν με μικρές συμβουλές στην καθημερινή τους ζωή – όλα με λίγη βοήθεια από την Τζούλια”.

Δείτε το βίντεο με την Julia και τον μπαμπά της παρακάτω:

Περισσότερα για την Julia

Η μικρή πρωταγωνιστεί στο «SesameStreet και Αυτισμός: Δείτε το Καταπληκτικό σε όλα τα παιδιά», ένα site όπου κανείς μπορεί να βρει βίντεο και πληροφορίες για τα παιδιά και τους γονείς. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη μείωση του στίγματος που περιβάλλει τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και να διαδώσει τη συνειδητοποίηση για τα παιδιά με αυτισμό.

«Η Julia έχει κάποιες συμπεριφορές όπως το να μην κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια ένα άλλο παιδί και είναι λίγο πιο ευαίσθητη στους θορύβους και στα φώτα», ανέφερε η Jeanette Betancourt, ανώτερη αντιπρόεδρος των κοινωνικών αντίκτυπων, σε workshop του Sesame Street στις ΗΠΑ. Φυσικά, όταν η Julia βρίσκεται μαζί με την Abby και τον Elmo, δείχνει, όχι μόνο τις διαφορές της, αλλά και τα κοινά που μοιράζεται με τα υπόλοιπα muppet.


Πηγή