Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς θα μάθεις να στηρίζεις την καρδιά σου καθημερινά!

Δεν είναι εύκολο να είσαι μανούλα σε έναν κόσμο που συνεχώς όλα «τρέχουν» και δεν είναι παράλογο που αισθάνεσαι συχνά τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν.

Παιδιά, οικογένεια, σπίτι, γραφείο και κάθε είδους κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες «γεμίζουν» κάθε μέρα ασφυκτικά το πρόγραμμά σου! Προσπαθείς να νοιάζεσαι και να φροντίζεις για τους πάντες και τα πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα σε αυτό το μικρό χάος, ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου και να στηρίζεις την καρδιά σου!

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως, η καρδιά σου σε έχει ανάγκη και αυτή είναι η ώρα να κάνεις μερικές αλλαγές, προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι θα μείνεις υγιής για πολλά ακόμη χρόνια! Η παρακάτω λίστα είναι σίγουρα σημαντική και κάθε πολυάσχολη μανούλα αξίζει να τη «μελετήσει».

Βάλε στη ζωή σου τα Ω-3 λιπαρά οξέα

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες αναφορικά με τα ευεργετικά οφέλη των Ω-3 λιπαρών οξέων έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας. Τα πολύτιμα αυτά συστατικά είναι αναγκαία για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του μυϊκού και νευρικού συστήματος, ενώ μεταξύ άλλων προστατεύουν τα αγγεία της καρδιάς.

Πού μπορείς να τα βρεις; Στα λιπαρά ψάρια (όπως τον σολομό και τη σαρδέλα), τα θαλασσινά, τη σόγια, τους ξηρούς καρπούς (όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια) καθώς και στα αβγά.
Στην περίπτωση, όμως, που θέλεις να είσαι σίγουρη πως λαμβάνεις την απαραίτητη για εσένα ποσότητα, καλό είναι να εμπιστευτείς ένα κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής*. Το ALTION Omega, που κυκλοφορεί στη χώρα μας, είναι σίγουρα ένα καινοτόμο προϊόν που περιέχει τα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς Ω-3 λιπαρά οξέα.

vitamines gia mamades 2

Άρχισε να ελέγχεις τη χοληστερόλη σου

Μία ακόμη σημαντική συμβουλή που αξίζει να ακολουθήσεις είναι να αρχίσεις να ελέγχεις από τώρα τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό σου. Όπως είναι γνωστό, ακόμη και μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της χοληστερίνης μετά τα 35, μπορεί να έχει μακροχρόνιες -και δη αρνητικές- συνέπειες για την καρδιά.

Ξεκίνα, λοιπόν, να κάνεις πιο συχνά ιατρικές εξετάσεις, προσπάθησε να αντικαταστήσεις τα ανθυγιεινά λίπη με υγιεινά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα), «κόψε» το κάπνισμα και βρες ένα ειδικό προϊόν που μπορεί να σε βοηθήσει στον έλεγχο της χοληστερόλης και των λιπιδίων στο αίμα. Με λίγα λόγια, προστάτεψε την καρδιά σου.

Σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να σε βοηθήσουν -και πάλι- τα Ω-3 λιπαρά οξέα καθώς και η Μονακολίνη Κ. Πρόκειται για μια ουσία που προέρχεται από το εκχύλισμα κόκκινου ρυζιού και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης. Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε, φυσικά, να απουσιάζει το Συνένζυμο Q10 το οποίο χάρη στις ιδιότητες του, συμβάλλει επίσης στην προστασία της καρδιάς. Όλα αυτά τα συστατικά θα τα βρεις σε πολλά τρόφιμα και συγκεντρωμένα στο ALTION Omega.

vitamines gia mamades 3

Πες «ναι» στον θηλασμό

Τέλος, αν έγινες πρόσφατα μανούλα (ή ετοιμάζεσαι να γινείς), καλό είναι να γνωρίζεις ότι σύμφωνα με έρευνα του 2017, ο θηλασμός δεν ωφελεί μόνο τα μωρά, αλλά προστατεύει και την καρδιά της μητέρας. Πράγματι, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, αν η μητέρα θηλάζει για έναν χρόνο, τότε μειώνει κατά 9% τις πιθανότητες να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο αργότερα στη ζωή της! Το στοιχείο αυτό είναι σίγουρα σημαντικό!

vitamines gia mamades 4

Μην αφήνεις, λοιπόν, εκτεθειμένη την καρδιά σου. Άρχισε από τώρα να κάνεις μερικές σημαντικές αλλαγές στο καθημερινό πρόγραμμα και τη διατροφή σου και μην ξεχάσεις να στραφείς, αν χρειάζεται, σε ένα ειδικό προϊόν που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τα επίπεδα της χοληστερόλης και των λιπιδίων στο αίμα. Η πρόληψη είναι το μεγάλο σου «όπλο» ενάντια στις καρδιακές παθήσεις -και όχι μόνο- και αυτό πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84196/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
***VI-80508-ALTION-12/2018


Πηγή