Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πώς θα οδηγηθείς βήμα βήμα στον ιδανικό δάσκαλο για ιδιαίτερα μαθήματα;

Τα μαθησιακά κενά από προηγούμενες χρονιές, η δυσκολία στην αντίληψη και την κατανόηση μερικών μαθημάτων, τα κάνει να αισθάνονται ανασφάλεια για τις επιδόσεις τους και να μην έχουν την ίδια διάθεση να συμμετέχουν ενεργά εντός της σχολικής αίθουσας.

Υποθέτω πως η πρώτη σκέψη κάθε μανούλας στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αφιερώνοντας ακόμη και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, προσπαθώντας να βοηθήσει το παιδί στη διαδικασία της μεσημεριανής μελέτης. Αυτό ωστόσο που πρέπει να καταλάβουμε, είναι πως εμείς οι γονείς δεν είμαστε οι ειδικοί για τα πάντα. Ακόμη κι αν έχουμε όλη την καλή διάθεση να διαβάσουμε τα μικρά μας, τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) η παρουσία ενός επαγγελματία είναι το λιγότερο αναγκαία.

Εδώ βέβαια προκύπτει ένα δεύτερο ζήτημα, το πώς θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε τον κατάλληλο καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα, ο οποίος θα διαθέτει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες τις οποίες το παιδί αντιμετωπίζει. Πριν βιαστείς, λοιπόν, να πάρεις την οποιαδήποτε απερίσκεπτη απόφαση, διάβασε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να… ξετρυπώσεις τον ιδανικό δάσκαλο-«σύμμαχο» για το μικρό σου.

#1 Με την πολύτιμη βοήθεια της τεχνολογίας

Αν μέχρι πρότινος, θεωρούσες πως οι συγγενείς και οι φίλοι είναι τα άτομα που μπορούν να σου υποδείξουν τον καταλληλότερο καθηγητή για το μικρό σου, τότε μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις. Μπορεί τη συγκεκριμένη πατροπαράδοτη μέθοδο να ακολουθούσαν οι δικοί μας γονείς, όμως να είσαι σίγουρη πως μπαίνοντας στην πρωτοποριακή και εύχρηστη πλατφόρμα του instateacher.gr, τα αποτελέσματα που θα έχεις, θα είναι πολύ πιο έγκυρα και στοχευμένα από τις συστάσεις κάποιου φιλικού προσώπου. Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να συμπληρώσεις στη λευκή μπάρα αναζήτησης το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεσαι και άσε έπειτα την τεχνολογία, να κάνει τα… μαγικά της κόλπα!

#2 Περισσότερα κριτήρια καλύτερα αποτελέσματα

Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις πως το μάθημα ή η δραστηριότητα που θα παρακολουθήσει το παιδί, είναι το βασικό κριτήριο για να κάνεις ένα πρώτο, γερό ξεσκαρτάρισμα. Για να μπορέσεις όμως, μέσα από μία τεράστια λίστα, να εντοπίσεις τον καταλληλότερο δάσκαλο ιδιαίτερων για το μικρό σου, θα πρέπει να θέσεις κάποιες επιπλέον παραμέτρους, όπως είναι οι ώρες και το μέρος διεξαγωγής μαθημάτων, καθώς και το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για τα μαθήματα. Με ένα μεγάλο δίκτυο καθηγητών και 225 διαφορετικά μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Αγγλικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Χημεία, Μελέτη Δημοτικού, Κιθάρα, Γερμανικά, (μέσα σε αυτά σχολικού επιπέδου, πανεπιστημιακού επιπέδου, ξένων γλωσσών, τεχνών και πληροφορικής), τα «φίλτρα» που θα βάλεις στην αναζήτηση είναι εκείνα που θα σε οδηγήσουν γρηγορότερα στα επικρατέστερα προφίλ σύμφωνα με αυτό που αναζητείς.

Extra tip: Όπως κάθε μαμά που θέλει το καλύτερο για το μικρό της, έτσι και εσύ είναι λογικό να αμφιβάλεις για την εγκυρότητα των πληροφοριών που έχει αναρτήσει ο κάθε δάσκαλος στο προφίλ του. Ωστόσο, η εφαρμογή σε ενημερώνει ποιοι από τους καθηγητές που υπάρχουν στη λίστα είναι πιστοποιημένοι, αφού πρώτα έχουν προσκομίσει πτυχία και λοιπά απαραίτητα έγγραφα και έχουν ελεγχθεί από την ομάδα του instateacher.

insta teache deutero 1

#3 Περνώντας στην επικοινωνία

Αφού έχεις ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα και έχεις καταλήξει έπειτα από συνεννόηση πάντα με το παιδί, στους καθηγητές οι οποίοι είναι πιο συμβατοί με αυτό που ψάχνετε, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους. Στο ειδικό section που υπάρχει στο προφίλ κάθε δασκάλου και αναγράφει «Μήνυμα στον καθηγητή», συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία που χρειάζεται και αποστέλλεις το αίτημά σου, στη συνέχεια ο δάσκαλος επικοινωνεί μαζί σου για περισσότερες διευκρινήσεις και λεπτομέρειες.

Η αλήθεια είναι πως αν μία δεκαπενταετία πριν, κάποιος σου έλεγε πως θα ψάχνεις δάσκαλο ιδιαιτέρων μαθημάτων στο internet, πολύ πιθανό να γελούσες μαζί του. Παρόλα αυτά, έχοντας βρεθεί στο παρελθόν στην ίδια θέση με εσένα, η εμπειρία με δίδαξε πως οι συστάσεις φίλων δεν εξασφαλίζουν καμία απολύτως σιγουριά, αντίθετα, μπορεί να κρύβουν απρόβλεπτες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Το Instateacher είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η πιο σίγουρη και γρήγορη επιλογή που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου.


Πηγή