Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
H επιχειρηματική ιδέα της συζύγου του Μπιλ Γκέιτς που απέτυχε με κρότο

H επιχειρηματική ιδέα της συζύγου του Μπιλ Γκέιτς που απέτυχε με κρότο

Οι γνώστες της τεχνολογίας μιας κάποιας ηλικίας θα θυμούνται ενδεχομένως το Microsoft Bob, ένα φιλικό υποτίθεται στον χρήστη interface για τα Windows που λάνσαρε η Microsoft το 1995, αποτελώντας πνευματικό παιδί της Μελίντα Γκέιτς.

Όχι μόνο ιδέα της, αλλά το χειριζόταν και προσωπικά το πράγμα, αποτελώντας project manager του Bob.

Αποτέλεσμα; Η Microsoft το σκότωσε δύο χρόνια αργότερα και όλοι αναρωτιόνταν γιατί περίμενε τόσο πολύ!

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Μπιλ Γκέιτς από τον Michael Becraft, ο Μπιλ του εξήγησε: «Δυστυχώς, το πρόγραμμα απαιτούσε μεγαλύτερες επιδόσεις από όσες μπορούσε ο τυπικός υπολογιστής της εποχής να αποδώσει και δεν υπήρχε έτσι μια επαρκώς μεγάλη αγορά, γι’ αυτό και πέθανε το Bob».

Κι όλα αυτά το 1995, τη χρονιά του θριάμβου της Microsoft, όταν έριξε στην αγορά τα Windows 95 και άλλαξε τη μοίρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών! Το Bob θα ήταν το εναλλακτικό interface που θα έκανε τα Windows ευκολότερα στη χρήση, ως αναπαράσταση ενός εσωτερικού σπιτιού όπου αλληλεπιδρούσες με τους χώρους, όλοι όμως το χαρακτήρισαν ό,τι χειρότερο είχε βγάλει ποτέ η βιομηχανία της τεχνολογίας.

Ακόμα και σήμερα, στα άδυτα της Silicon Valley το Microsoft Bob παραμένει εσωτερικό αστείο αποτυχίας. Και στοίχισε ακριβά στη Microsoft μέχρι να το αποσύρει από την κυκλοφορία στα τέλη του 1996, καθώς το προώθησε με όλες της τις δυνάμεις…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή