Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς μετράμε τις συσπάσεις στην τοκετό;

Έχετε μπει στην τελική ευθεία για τον τοκετό. Το μωρό σιγά σιγά παίρνει θέση και εσείς περιμένετε το πότε θα αποφασίσει να βγει στον έξω κόσμο. Οι συσπάσεις είναι η αρχή του τοκετού και όσο δυσάρεστες και επίπονες και αν είναι, είναι αναγκαίες για να σας υποδείξουν σε ποιο στάδιο του τοκετού βρίσκεστε, αλλά και πόσο σύντομα θα γεννηθεί το μωρό σας.

Όσο πιο συχνές είναι οι συσπάσεις σας, τόσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού.

Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρονομετράτε τις συσπάσεις σας;

Όταν πια νιώσετε και την τρίτη σύσπαση, βάλτε χρονόμετρο και αρχίστε να χρονομετράτε. Στην πρώτη ή στη δεύτερη μπορεί να μην είστε σίγουρη εάν είναι συσπάσεις τοκετού ή απλά πονάκια, αλλά μία τρίτη σύσπαση στη σειρά, υποδεικνύει ότι μάλλον έφτασε η μεγάλη ώρα.

Ο πόνος της σύσπασης είναι κάτι ενδιάμεσο σε έντονο πόνο περιόδου και πόνο δυσκοιλιότητας. Μπορεί να ξεκινήσει από χαμηλά πίσω στην πλάτη και σταδιακά να μετατοπίζετε προς το στομάχι.

Το πιθανότερο είναι η κάθε σύσπαση να διαρκεί περίπου ένα λεπτό και να επαναλαμβάνεται κάθε δεκαπέντε λεπτά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας εάν οι δικές σας συσπάσεις δεν ακολουθούν ακριβώς όσα αναφέρονται παραπάνω. 

Πώς μετράμε τις συσπάσεις στην εγκυμοσύνη;

Αρχικά υπάρχει ο πατροπαράδοτος τρόπος με ρολόι, χαρτί και στυλό. Πλέον όμως, υπάρχουν και αρκετές εφαρμογές στο κινητό που μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Εξαρτάται λοιπόν, από το τι βολεύει καλύτερα εσάς.

Πότε πρέπει να πάτε στο μαιευτήριο;

Όταν οι συσπάσεις σας επαναλαμβάνονται κάθε πέντε με έξι λεπτά, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα του τοκετού και πρέπει να πάτε άμεσα στο μαιευτήριο. Σε πολύ λίγο θα κρατάτε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας.

πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή