Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
«Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τη γρίπη από τον κορονοϊό» - Ποιοι οι φόβοι του φετινού χειμώνα 

Προληπτικός διαγνωστικός μοριακός έλεγχος ταυτόχρονης ανίχνευσης του Νέου Κορωνοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β

Το 2020 έχει φέρει μία νέα κανονικότητα και ενώ έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από  την εμφάνιση του COVID – 19 απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση θα συνεχιστεί ως έχει. Αυτό που λανθασμένα θεωρούσαμε ως μία παροδική δοκιμασία ή αλλιώς ως «μία νέα γρίπη» όπως πολλοί από εμάς την αποκαλούσαμε, είναι κάτι πολύ σοβαρότερο.

Τα έως τώρα αποτελέσματα του Κορονοϊού είναι τεράστια σε όλους τους τομείς και ειδικά στη δημόσια υγεία. Ο αριθμός των θανάτων λόγω του ιού έχει ξεπεράσει τους 1.000.000, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Τα στατιστικά αυτά επιβεβαιώνουν ότι δυστυχώς ο Κορονοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη που θα κάνει τον κύκλο της.

Μάλιστα πλησιάζει η εποχή που η απλή γρίπη θα αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της και τότε αρχίζει και αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της ιικής συνύπαρξης. Πως θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά μοντέλα, τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα, σε όλους εμάς? Το αποτέλεσμα αυτής της «σύγκρουσης» είναι άγνωστο, αφού έως τώρα, δεν έχουν υπάρξει παρόμοια φαινόμενα.

Είναι αναπόφευκτο να μας πιάσει πανικός εάν αρχίσουμε να εμφανίζουμε συμπτώματα γρίπης. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει γρήγορη και ακριβής διαφοροδιάγνωση μεταξύ των δύο, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και απαραίτητες θεραπείες. 

Αναγνωρίζοντας τα νέα δεδομένα και αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της πρόληψης , o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει, σε ειδική προνομιακή τιμή, τη νέα, επικυρωμένη για διάγνωση μοριακή μέθοδο (CE/IVD) ταυτόχρονης ανίχνευσης του Νέου Κορωνοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β, ως ακολούθως:

Εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B: 100 ευρώ

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Διαγνωστικό Κέντρο Γενότυπος Science Labs ΑΙΕ, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που έλαβε διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη μοριακή ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού.

Η εξέταση που εφαρμόζεται είναι σχεδιασμένη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι κλινικά επικυρωμένη και εγκεκριμένη για διαγνωστική χρήση (CE-IVD). Εμφανίζει εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία (έως 10 ιικά αντίγραφα ανά δείγμα) και ειδικότητα που αγγίζει το 100%. Εφαρμόζεται σε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και ακολουθεί την πλέον ενδεδειγμένη και διεθνώς εφαρμοζόμενη τεχνική της πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (RT-PCR). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη ενός (1) δείγματος αρκεί για την ανίχνευση του Νέου Κορωνοϊού και της διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β.

Οι παραπάνω διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλες τις κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862643 – 644
  • Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032
  • Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892491
  • Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799199 – 112
  • Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400462 (*)

Σε όλες τις κλινικές του ομίλου εφαρμόζονται , ειδικά μέτρα προφύλαξης, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους, όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

(*) Ειδικά για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο προγραμματισμός των ραντεβού ισχύει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τις ίδιες ημέρες και ώρες.


Πηγή