Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο (εικόνες-βίντεο)

Οι περισσότερες από εσάς που έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά, λατρεύετε τα ίσια μαλλιά και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όσες γυναίκες έχουν ίσια μαλλιά “ζηλεύουν” τα υπέροχα σγουρά μαλλιά και όσες έχουν σγουρά ή σπαστά μαλλιά και τι δεν θα έδιναν για να έχουν ίσια μαλλιά.

Όσες λοιπόν θέλετε ίσια μαλλιά αλλά απεχθάνεστε το πιστολάκι και τη βούρτσα, γιατί πολύ απλά δεν τα καταφέρνετε χρησιμοποιώντας τα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τους παρακάτω φυσικούς τρόπους. Όλοι είναι δοκιμασμένοι από χρήστες του διαδικτύου και όλες όπως αναφέρεται έχουν αποτέλεσμα, γι’ αυτό άλλωστε και μοιραζόμαστε μαζί σας αυτές τις φυσικές τεχνικές.

Κοίμησου και η τύχη σου δουλεύει

Λουστείτε, χτενιστείτε, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια χωρίστε τα με μερικά μεγάλα τσιμπιδάκια, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί. Αφού πιάσετε τα μαλλιά σας, τυλίξτε τα σε μαλακό σκουφάκι, με ένα φουλάρι ή μια μαξιλαροθήκη. Τα μαλλιά σας με αυτόν τον τρόπο θα σταθεροποιηθούν, δεν θα φύγουν τα τσιμπιδάκια, δεν θα φριζάρουν και το αποτέλεσμα το πρωί θα είναι εκπληκτικό. Μπορεί τα μαλλιά σας να μην είναι “πρόκα”, όπως ονομάζεται το άψογο ίσιωμα στην γλώσσα των κομμωτριών, όμως θα είναι αρκετά ίσια.

Το κόλπο με τα λαστιχάκια

Αυτό το κόλπο είναι και εκείνο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο και ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Στα κορίτσια που θέλουν ίσια μαλλιά αλλά δεν ξέρουν ούτε να τα ισιώνουν, ούτε έχουν την οικονομική δυνατότητα κάθε λίγο και λιγάκι να βρίσκονται στο κομμωτήριο.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και μπορεί να την καταφέρει ακόμη και ένα 11χρονο κορίτσι. Όσο τα μαλλιά είναι ακόμη νωπά, ξεμπερδέψτε τα, χωρίστε τα σε δύο τούφες και δέστε τις με λαστιχάκια. Όχι πολύ σφιχτά.

tsimpidakia mallia isioso mallia me fisiko tropo

Treehugger / Sanja Kostic

Κοιμηθείτε και το πρωί θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Αυγά, αλουμινόχαρτο και λάδι – Το μυστικό των γιαγιάδων για ίσια μαλλιά

Παλιότερα που δεν υπήρχαν τόσα προϊόντα, οι γυναίκες που περιποιόντουσαν τον εαυτό τους, χρησιμοποιούσαν τα τρόφιμα που είχαν στο σπίτι για την ομορφιά τους. Γι’ αυτό όπως οι γυναίκες παλιά, έτσι και εσείς τώρα μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη φυσική μάσκα μαλλιών για ίσια μαλλιά.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ δύο αβγά και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας (αναποδογυρίστε το κεφάλι σας) και έπειτα τυλίξτε τα με ένα αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε πολύ καλά, λουστείτε, χτενιστείτε, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και θα δείτε τα μαλλιά σας πιο ίσια από πριν.

isioso mallia me fisiko tropo 1

Δύο ακόμη μάσκες για ίσιωμα μαλλιών με φυσικό τρόπο

  1. Μάσκα για ίσια μαλλιά με φυσικό τρόπο: Ανακατέψτε μια κούπα γάλα ή γάλα καρύδας με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώστε στα μαλλιά και αφήστε για 1 ώρα. Έπειτα λουστείτε κανονικά και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.
  2. Μάσκα για ίσια μαλλιά με φυσικό τρόπο: Ανακατέψτε δυο κούπες γάλα με ένα αβγό. Απλώστε στα μαλλιά σας και αφήστε για 10 λεπτά. Έπειτα στύψτε τα και τυλίξτε τα σε μια διάφανη μεμβράνη για ακόμη 30 λεπτά. Τέλος λουστείτε, χτενίστε και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά.

Λάδι καρύδας για φυσικό ίσιωμα

Μπορεί να μην είχαν οι γιαγιάδες μας στο παρελθόν λάδι καρύδας, όμως εμείς έχουμε και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν φυσικό ισιωτικό. Εφαρμόστε στα χτενισμένα και στεγνά μαλλιά σας λάδι καρύδας, αφήστε για περίπου μισή ώρα και έπειτα λουστείτε. Πριν βάλετε νερό, βάλτε σαμπουάν στα μαλλιά και κάντε τους μασάζ. Έπειτα ξεβγάλτε και λουστείτε κανονικά. Χτενιστείτε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

isioso mallia me fisiko tropo 4

Χρησιμοποιήστε τον κρύο αέρα από το πιστολάκι

Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσετε θερμότητα. Θα αλλάξετε τον διακόπτη από τον ζεστό αέρα στον κρύο και με τα δάχτυλά σας θα χτενίζετε τα μαλλιά σας καθώς τα στεγνώνετε. Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας φυσά από τις ρίζες προς τις άκρες και όχι αντίθετα. Το πιστολάκι θα πρέπει να έχει περίπου 15 εκατοστά απόσταση από τα μαλλιά.

Τυλίξτε τα μακριά σπαστά μαλλιά σας

Το τύλιγμα είναι μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν αρκετά κορίτσια και γυναίκες, καθώς φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές τεχνικές με τύλιγμα μαλλιών για φυσικό ίσιωμα, αλλά αυτή εδώ είναι η πιο εύκολη που βρήκαμε και εκείνη που καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε και εμείς οι ίδιες.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που ισιώνουν τα μαλλιά

Υπάρχουν σαμπουάν, κρέμες μαλλιών, κρέμες μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα, σπρέι και ο,τιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε που βοηθά στο φυσικό και χωρίς πιστολάκι, ίσιωμα μαλλιών. Πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα και σίγουρα κάποιο από αυτά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τα ίσια μαλλιά που επιθυμείτε.

Να θυμάστε

Τα ίσια, υπέροχα και λαμπερά μαλλιά δεν είναι δύσκολο να τα αποκτήσει μια γυναίκα. Ωστόσο υπάρχουν διαφορετικά μαλλιά, άλλα πιο λεία, άλλα πιο σγουρά, άλλα φριζάρουν εύκολα ενώ κάποια άλλα δεν τιθασεύονται με τίποτα. Μην απελπίζεστε και αγαπήστε τον εαυτό σας. Λατρέψτε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και μην διστάζετε να πάρετε συμβουλές από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας.

Προσοχή: Μη χρησιμοποιείτε συχνά πρέσες, πιστολάκι και βούρτσες. Η συχνή όλων των παραπάνω καταστρέφουν την τρίχα.

Extra συμβουλές για σγουρομάλλες: Τα σγουρά μαλλιά είναι αποτέλεσμα των γονιδίων ή των ορμονών. Αγαπήστε τα μαλλιά σας, τις μπούκλες σας (πολλές ή λίγες, μικρές ή μεγάλες) και αναδείξτε τις μέσα από προϊόντα που τις κάνουν ακόμη πιο έντονες και ακόμη πιο εντυπωσιακές.


Πηγή