Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σχολεία: Πιο κοντά η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι αυτή που θα επιβάλει την έναρξη των μαθημάτων, με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη να επισημαίνει πως η βασική ημερομηνία πάνω στην οποία στηρίζεται το υπουργείο είναι η 7η Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταλήξουμε τελικά σε νέα ημερομηνία.

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, μιλώντας στο KONTRA και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαηλίδη «τα στοιχεία αποτιμώνται καθημερινά βγάζοντας διαφορετικά επιδημιολογικά μοντέλα. Υπάρχει μία σημαντική τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, μαζί με την ολομέλεια των επιστημόνων, της επιτροπής για την αντιμετώπιση του Covid, του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να κατευθύνουν για την ημερομηνία την οποία πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

«Εμείς έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία για να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Προετοιμασία σημαίνει προσλήψεις αναπληρωτών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Περισσότεροι από 24.000 αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί και ειδικό προσωπικό, έχουν προσληφθεί, ενώ προετοιμαζόμαστε για τις καινοτομίες λόγω της πανδημίας», είπε η κυρία Ζαχαράκη και τόνισε πως οι αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα ληφθούν την Δευτέρα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή