Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τέσσερα μυστικά για να αποτρέψετε τα παιδιά από το να γίνουν picky eaters

Δεν μας αρέσει που σας το λέμε αυτό αλλά μεταξύ 12 και 15 μηνών το μωρό σας ίσως περάσει σε εκείνη τη φάση που που περνούν όλα τα παιδιά κάποια στιγμή και δεν είναι είναι άλλη από εκείνη, που αρνούνται να φάνε κάποια φαγητά και γίνονται… δύστροπα.

Με το να παρουσιάζετε στο παιδί σας μια ποικιλία φαγητών, γεύσεων, υφών και μεγεθών από την ηλικία των 6 έως 12 μηνών, θα καταφέρετε να το κάνετε να αγαπήσει τα περισσότερα φαγητά. Έτσι, ακολουθώντας αυτά τα μικρά μυστικά θα χτίσετε γερές βάσεις ώστε να αποτρέψετε το μικρό σας από το να γίνει μεγαλώνοντας ένας μικρός, νευρικός και δύστροπος picky eater.

Μυστικό 1

Καθώς συστήνετε φαγητά στο μωρό σας και συνεχίζετε να το εκθέτετε καθώς μεγαλώνει σε μια ποικιλία τροφών, μάθετε να μην ζεσταίνετε τα πάντα στην “σωστή” θερμοκρασία. Δώστε στα παιδιά σας κρύο γάλα, κρύα ζυμαρικά, κρύα λαχανικά. Η θερμοκρασία σε αυτό που τρώνε και αν θα το τρώνε αργότερα σε άλλη μορφή ή όχι, παίζει ρόλο.

Μυστικό 2

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να φάει ένα γεύμα, αλλάξτε τη γεύση του φαγητού που του δίνετε, πασπαλίζοντάς το με λίγο τυρί, κανέλα, κρέμα γάλακτος και γενικότερα γεύσεις που του αρέσουν περισσότερο και τις προτιμά.

picky eater diskola paidia sto fagito 3

Μυστικό 3

Να είστε πάντα χαρούμενοι, διασκεδαστικοί και ήρεμοι στο τραπέζι. Δώστε επιπλέον φιλιά και αγκαλιές καθώς κουβαλάτε το μικρό σας προς το τραπέζι. Τραγουδήστε τραγουδάκια και κάντε αστείες γκριμάτσες καθώς το βάζετε στο καρεκλάκι του.

Μυστικό 4

Γίνετε παράδειγμα στο παιδί σας για τα φαγητά που θέλετε να φάει. Πιάστε τα κι εσείς, δαγκώστε τα, βουτήξτε τα στα ντιπάκια που έχετε φτιάξει και δείξτε του πόσο απολαυστικό είναι το φαγητό. Οι έρευνες το έχουν δείξει και το έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές. Το παιδί σας, βλέποντας εσάς να τρώτε λαχανικά και φρούτα, θα το παρακινήσει να κάνει το ίδιο. Φανταστείτε λοιπόν να το κάνετε αυτό από μικρή ηλικία.


Πηγή