Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τέσσερα σημάδια που θα σας δείξουν ότι το μωρό είναι έτοιμο να περπατήσει

Τα πρώτα βήματα του μωρού είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ανάπτυξή του.

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα όταν πλησιάζουν τα πρώτα τους γενέθλια, ωστόσο αυτό μπορεί να διαφέρει από παιδί σε παιδί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μαρτυρούν είναι έτοιμο να περπατήσει μόνο του. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Στηρίζεται με τα χέρια του και σηκώνεται
Αυτό σημαίνει ότι το μωρό έχει γυμνάσει τους μύες των χεριών και των ποδιών του. Πλέον μπορεί να στέκεται μόνο του, και από αυτό το στάδιο συνήθως χρειάζονται περίπου τρεις μήνες μέχρι να περπατήσει μόνο του, χωρίς τη δική σας βοήθεια.

Θέλει να ανακαλύπτει τα πάντα γύρω του
Όταν το μωρό αρχίζει να εξερευνά με τόλμη τα πάντα γύρω του, σημαίνει ότι έχει πλέον την αυτοπεποίθηση για να ανακαλύψει νέα πράγματα, ένα χαρακτηριστικό που είναι σημαντικό και για να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Κλαίει περισσότερο
Η ανησυχία είναι αναπόφευκτη σχεδόν κάθε αλλαγή στη ζωή του μωρού και όταν περνά από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε καθώς είναι κάτι άκρως φυσιολογικό.

Επιπλέον υπνηλία
Όσο πλησιάζει η ώρα που το μικρό σας θα κάνει το πρώτο του βήμα, είναι πιθανό να νυστάζει περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει περίπου στους 10 ή 11 μήνες.

Πηγή: healthline.com


Πηγή