Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τέσσερα σνακ για παιδιά που δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζατε

Η σωστή και η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Τα τρόφιμα που καταναλώνουν στην καθημερινότητά τους, είναι αυτά που τους δίνουν όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται μέσα στη μέρα. Ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί, η επιλογή των τροφών που δίνουμε στα παιδιά μας είναι ακόμη πιο σημαντική.

Εκτός από τα κυρίως γεύματα, η καθημερινή διατροφή των παιδιών περιλαμβάνει και τα διάφορα σνακ. Πολλές φορές επιλέγουμε να δώσουμε στο μικρό μας ένα σνακ το οποίο νομίζουμε ότι είναι υγιεινό και θρεπτικό. Είναι όμως έτσι;

Έτοιμος χυμός

Μπορεί να είναι εύκολη λύση, ο έτοιμος χυμός όμως σίγουρα δε συγκρίνεται με τον φυσικό. Επιπλέον, αρκετοί από τους συσκευασμένους χυμούς που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και στα περίπτερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που καλό είναι να την αποφεύγετε.

Τοστάκι

Πόσο «αθώο» είναι στην πραγματικότητα ένα τοστ; Μπορεί να είναι από τα πιο συνηθισμένα σνακ τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε. Όσο νόστιμο και αν μας φαίνεται το ψωμί του τοστ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρκετά συντηρητικά ακριβώς για να μπορεί να διατηρείται αρκετές ημέρες.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού μπορεί να είναι πιο γευστικά από τα κανονικά γιαούρτια, δεν έχουν όμως και την ίδια θρεπτική αξία.

Δημητριακά

Είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για το πρωινό για αυτό και πρέπει να κάνουμε την πιο καλή επιλογή. Προτιμήστε δημητριακά που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα συντηρητικά και καθόλου ζάχαρη.


Πηγή