Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ταξίδια στην εγκυμοσύνη: Ποιο τρίμηνο πρέπει η έγκυος να τα αποφεύγει; (vid)

Ένα από τα ερωτήματα που θέτουν οι γυναίκες που περιμένουν παιδί, είναι αν και πότε μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

Γενικά, οι ασφαλέστερες μετακινήσεις είναι μεταξύ της 18ης και της 24ης εβδομάδας, όταν ο κίνδυνος αποβολής ή πρόωρου τοκετού είναι μικρός. Προφανώς χρειάζεται να λάβει υπόψη τη δική της ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Αν για παράδειγμα περιμένει τρίδυμα (!) δεν συνιστώνται τα ταξίδια ούτε αυτή την περίοδο, γιατί θα έχει ανάγκη από συχνότερους ιατρικούς ελέγχους.

Τι πρέπει να κάνει πριν ταξιδέψει;

Απαιτείται μια επίσκεψη στο γυναικολόγο για έναν προληπτικό έλεγχο προκειμένου να επαληθευτεί η ημερομηνία που υπολογίζεται ότι θα γεννήσει, ώστε να μπορεί να την πει σε περίπτωση απροόπτου κατά τις διακοπές της.Η έγκυος πρέπει επίσης να προνοήσει να πάρει μαζί της όποια φάρμακα και βιταμίνες της έχει συστήσει ο γιατρός της, καθώς και τυχόν φάρμακα (π.χ. παυσίπονα) που μπορεί να χρειαστεί.

Διάρροια των ταξιδιών

Είναι σύνηθες το φαινόμενο της διάρροιας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Ενώ από μόνο του δεν αποτελεί σημαντικό γεγονός, μπορεί να την αφυδατώσει και της προκαλέσει αδυναμία και λιποθυμικές τάσεις. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει πρόωρος τοκετός ή να υπάρξει ελάττωση της ροής του αίματος στο σώμα του μωρού.

Αεροπορικό ταξίδι

Τα αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες μέχρι και την 36η εβδομάδα.
Ωστόσο η έγκυος θα πρέπει να αποφεύγει τις πολύωρες πτήσεις εξωτερικού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, καθώς γίνονται σε μεγάλα υψόμετρα, όπου το οξυγόνο είναι λιγότερο. Θα πρέπει επίσης να τεντώνει συχνά τα πόδια της, να πίνει συχνά νερό, και να κάθετε κοντά στον διάδρομο.

Δείτε στο βίντεο τι λέει η Judith Schuler, ειδική σε θέματα εγκυμοσύνης, για τα ταξίδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από το βιβλίο ” Η βίβλος της εγκυμοσύνης” , εκδόσεις Ψυχογιός.

 


Πηγή