Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα απρόσμενα μιας… καλοκαιρινής εγκυμοσύνης (vid)

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μία ιδιαίτερη για εσάς περίοδος. Βλέπετε το σώμα σας να αλλάζει και ταυτόχρονα προσπαθείτε να συνειδητοποιήσετε όλες τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή σας με την άφιξη του νέου μέλους.

Το καλοκαίρι ωστόσο, κάποια πράγματα ίσως σας δυσκολέψουν περισσότερο. Την έντονη ζέστη, τον κίνδυνο της αφυδάτωσης τα γνωρίζετε ήδη. Τι άλλες αλλαγές όμως συνεπάγεται η εγκυμοσύνης σας την περίοδο αυτήν;

Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος

Στην εγκυμοσύνη, μία από τις αλλαγές του οργανισμού και του σώματός σας είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Το καλοκαίρι, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζεσταίνεστε περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι γύρω σας.

Ακόμη πιο έντονο πρήξιμο

Τα πρησμένα άκρα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη. Το καλοκαίρι όμως, λόγω της έντονης ζέστης, το πρήξιμο αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο.

Ιδρώτας, ιδρώτας και πάλι ιδρώτας

Ίσως να μην έχετε ακούσει για την έντονη εφίδρωση στην εγκυμοσύνη. Και όμως, ο πολλής ιδρώτας είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα ειδικά το καλοκαίρι. Η κυκλοφορία του αίματος παρουσιάζει αύξηση κατά 40-50%, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας καταβάλει προσπάθεια για τη διαδικασία αυτή.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Το καλοκαίρι το αντηλιακό είναι αναγκαίο για όλους, αλλά αν είστε έγκυος τότε ένα παραπάνω. Το δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο ευαίσθητο και πρέπει να φροντίσετε για την προστασία του.

Έντονη υπνηλία

Το έντονο χασμουρητό, η κούραση και η ανάγκη για ύπνο είναι συνήθη συμπτώματα στην εγκυμοσύνη. Το καλοκαίρι ωστόσο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα συμπτώματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα.

Ο κίνδυνος της πολύ υψηλής θερμοκρασία

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες ελλοχεύουν κινδύνους για όλους, πόσο μάλλον για της εγκυμονούσες. Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν η θερμοκρασία της μαμά ξεπεράσει τους 38,8 για πάνω από δέκα λεπτά, τότε υπάρχει ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.

Πηγή: unitypoint.org


Πηγή