Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
«Μπαμ» της μπασκετικής ΑΕΚ με Μάρκους Σλότερ

«Μπαμ» της μπασκετικής ΑΕΚ με Μάρκους Σλότερ

Κοντά σε μια μεγάλη μεταγραφή είναι η μπασκετική ΑΕΚ, η οποία είναι κοντά στο να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της τον Μάρκους Σλότερ. Ο 34χρονος Αμερικανός ήταν εξ αρχής ο βασικός στόχος της Ένωσης, έπειτα από εισήγηση του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος για τη θέση «5» ήθελε έναν δυνατό και αθλητικό ψηλό με έφεση στην άμυνα και το ριμπάουντ.

Ο ύψους 2.06 σέντερ, με τη μεγάλη εμπειρία στη Euroleague, την οποία έχει κατακτήσει με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2015, φάνταζε μια δύσκολη περίπτωση. Όμως, μετά από επιμονή και τις κατάλληλες κινήσεις από πλευράς της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης, η κίνηση αυτή θα γίνει πραγματικότητα, εκτός εάν αλλάξει κάτι δραματικά.

Ρόλο στη μεταγραφή αυτή φέρεται -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που αφορούν την μπασκετική ΑΕΚ– να έπαιξε και ο Γιόνας Ματσιουλις, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Σλότερ από την κοινή θητεία τους στη Ρεάλ. Ο παίκτης είχε μια γεμάτη σεζόν στην Τουρκική Λίγκα, στην ομάδα του Στέφανου Δέδα με 7,1 πόντους (70,5% στα δίποντα, 57,6% στις βολές), 7,8 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 0,4 τάπες και 1,7 λάθη σε 26,5 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ο 34χρονος σέντερ έχει περάσει επίσης από Καρσίγιακα, Χιτ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γκραβελίν, Μπρέμερχαφεν, Χάβρη, Νανσί, Βαγιαδολίδ, Μπάμπεργκ, Νταρουσάφακα και Βίρτους Μπολόνια. Έχει επίσης κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2013, 2015), δύο Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας, το πρωτάθλημα Γερμανίας (2012), καθώς και το Κύπελλο της χώρας, ενώ το 2011 είχε ψηφιστεί πιο θεαματικός παίκτης στην Ισπανία και ήταν MVP του All Star Game στην Τουρκία το 2007.

Αυτή είναι ακόμη μια εντυπωσιακή κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι από την Ένωση, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Κιθ Λάνγκφορντ.


Πηγή