Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην εγκυμοσύνη (vid)

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της μέλλουσας μαμά και του εμβρύου.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης πρέπει να καταναλώνετε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, καθώς η κάθε μία προσφέρει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά σε εσάς και στο μωράκι σας.

Η γλυκοπατάτα είναι ένα λαχανικό το οποίο οι περισσότεροι δεν καταναλώνουμε πολύ στην καθημερινότητά μας. Μήπως όμως θα έπρεπε;

Η γλυκοπατάτα έχει οφέλη τα οποία κάνουν καλό στη μέλλουσα μαμά και το μωρό και συμβάλλουν σε μία ισορροπημένη διατροφή. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Είναι πλούσια σε Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α ενεργοποιεί και ισορροπεί τον μεταβολισμό, συμβάλλει στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη δημιουργία των ιστών.

Περιέχει κάλιο

Οι έγκυες χρειάζονται περισσότερο κάλιο από άλλες γυναίκες της ίδιας ηλικίας. Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας υγρών και στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης.

Περιέχει φυλλικό οξύ

Την περίοδο της εγκυμοσύνης σας χρειάζεστε 400mcg φυλλικού οξέως καθημερινά. Μισό φλιτζάνι γλυκοπατάτες περιέχει 40 έως 90mcg φολικό οξύ

Συμβάλλει στη ρύθμιση του διαβήτη κύησης

Η γλυκοτατάτα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε GI και ενδείκνυται για την δίαιτα που ακολουθείτε την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, πρέπει να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην καθημερινή σας διατροφή. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τέσσερις πεντανόστιμες συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. 

Πηγή: momjunction.com


Πηγή