Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τα παιδιά κουράστηκαν με την εξ αποστάσεως διδασκαλία; Τι μπορείτε να κάνετε (pics)

Τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ξεκίνησαν στις 11 Μαϊου και την επόμενη εβδομάδα, την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και των γυμνασίων.

Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανόν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Μέχρι τότε λοιπόν συνεχίζονται τα μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς πολλά παιδιά έχουν κουραστεί με την διαδικασία ενώ άλλα θεωρούν ότι η σχολική χρονιά έχει τελειώσει!

Όμως και για τους γονείς είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Αρκετοί συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι και πρέπει να συντονίζουν το homeschooling του ενός και του άλλου παιδιού, αλλά και τα μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Παράλληλα πρέπει να δουλεύουν, να βοηθούν το παιδί στις εργασίες ή να λειτουργούν πυροσβεστικά όταν ξεσπάει καβγάς ανάμεσα στα αδέλφια.

Από την άλλη γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολείο όμως δεν μπορούν να αφήσουν το παιδί να μην κάνει τα μαθήματά του.

Πώς λοιπόν μπορούν οι γονείς να πείσουν το παιδί τους να συνεχίσει να διαβάζει χωρίς γκρίνια, κλάματα ή απειλές;

Οι ειδικοί προτείνουν διάφορες συμβουλές προκειμένου να κάνουν το δύσκολο έργο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας λίγο πιο εύκολο.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

Μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις

Τα μαθήματα στο σπίτι αποτελούν μια λύση για μη χάσουν τα παιδιά την επαφή τους με το σχολείο όμως δεν μπορούν να μάθουν τόσα όσα στην τάξη. Κι αυτό είναι λογικό. Βοηθήστε τα ολοκληρώσουν τις ασκήσεις χωρίς να φωνάζετε καθημερινά για επαναλήψεις και έξτρα ασκήσεις.

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε και τους άλλους τρόπους: 

Με πληροφορίες από το www.parents.com

 

 


Πηγή