Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τα πιο απίθανα παιχνίδια για παιδάκια 4 χρονών

Μαζί, θα περνάτε ευχάριστα τον χρόνο σας και εκείνα θ’ ανακαλύψουν έναν άλλο κόσμο. Μάλιστα, αρκετά από αυτά, θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να φάνε πιο εύκολα το φαγητό τους.

Τι κρύβεται στο ζελέ;

Το ζελέ δεν είναι μόνο φαγητό αλλά και παιχνίδι.

Θα χρειαστείτε ζελέ διαφορετικών χρωμάτων, πλαστικά κυπελάκια διαφορετικών σχημάτων, πλαστικούς αριθμούς, μικρά παιχνίδια και ξύλινες χάντρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε ένα φλιτζάνι ζελέ.
Τοποθετήστε τα πλαστικά μπολ σε ένα δίσκο και τοποθετήστε έναν πλαστικό αριθμό, γράμμα, παιχνίδι ή σφαιρίδιο σε κάθε ένα. Δώστε σε κάθε παιδί λίγα λεπτά για να εξερευνήσει το ζελέ και να μαντέψει τι υπάρχει μέσα χωρίς να κοιτάξει.

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί

Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που έχει αντέξει στο πέρασμα των χρόνων και χαρίζει στιγμές άπειρου γέλιου.
Δώστε στα παιδιά σαφείς οδηγίες σχετικά με το παιχνίδι.
Η πέτρα είναι μια «γροθιά», το χαρτί είναι η παλάμη του χεριού με τα δάχτυλα απλωμένα, και το ψαλίδι είναι δύο δάχτυλα (το σήμα της νίκης).
Η πέτρα μπορεί να σπάσει το ψαλίδι, το ψαλίδι μπορεί να κόψει το χαρτί και το χαρτί μπορεί να καλύψει την πέτρα.
Έτσι η πέτρα είναι ισχυρότερη από το ψαλίδι, το ψαλίδι είναι ισχυρότερο από το χαρτί και το χαρτί είναι ισχυρότερο από την πέτρα.
Το παιχνίδι παίζεται συνήθως από δύο άτομα, που στέκονται απέναντι ο ένας από τον άλλο με την αριστερή παλάμη τους στραμμένη προς τα επάνω και το δεξί χέρι σφιγμένο σαν γροθιά.
Τα παιδιά χτυπούν τη γροθιά στην παλάμη δύο φορές και την τρίτη φορά μπορούν να το κρατήσουν ως πέτρα ή να το αλλάξουν σε χαρτί ή ψαλίδι.
Ένας με το ισχυρότερο όπλο κερδίζει.

Μαθαίνοντας την αλφάβητο

Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν την αλφάβητο και ταυτόχρονα να περάσουν όμορφα τον χρόνο τους.
Θα χρειαστείτε κόλλας Α4, ψαλίδι και μαρκαδόρους έτσι ώστε να σχηματίσετε τα γράμματα, να τα κόψετε και να τα ζωγραφίσετε.
Στην συνέχεια θα χρειαστείτε είτε χώρο στο τραπέζι ή στο πάτωμα έτσι ώστε ν’ ανακατέψετε τα γράμματα και στην συνέχεια να ζητάτε από το παιδί σας να βρει το γράμμα που θα του πείτε.

Πηγή: www.momjunction.com 

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

 


Πηγή