Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα τέσσερα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στο τάισμα του μωρού

Το τάισμα  του μωρού είναι μία ιδιαίτερη και κάποιες φορές «επώδυνη» διαδικασία. Το μωρό ενδέχεται να μην θέλει να φάει και το να του δώσουμε ακόμη και μία μπουκιά, μπορεί να μοιάζει άθλος. Ένα σημάδι που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου είναι ότι το μωρό δεν προσλαμβάνει επαρκές βάρος σε σχέση με τις ανάγκες της ηλικίας του.

Μήπως άθελά μας κάνουμε κάποια λάθη κατά τη διάρκεια του ταΐσματος; Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Λάθος #1: Αποφεύγουμε την ακαταστασία

Με ένα μωρό στο σπίτι, το τοπίο πολλές φορές θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Όταν το ταΐζουμε προσπαθούμε πάση θυσία να λερωθεί το μωρό μας και να γεμίσουμε τον τόπο με φαγητά. Είναι όμως αυτό σωστό; Η απάντηση είναι αρνητική. Σύμφωνα, με τους ειδικούς  το να λερώνεται ένα μωρό ή να παίζει με το φαγητό του είναι καλό και είναι κομμάτι της ανακάλυψης των δυνατοτήτων του και των γεύσεων.

Λάθος #2: Ταΐζουμε το μωρό μας στο στόμα για μεγάλο διάστημα

Το συγκεκριμένο λάθος συνδέεται με το παραπάνω.  Πολλοί γονείς καθυστερούν να αφήσουν το παιδί τους να φάει μόνο του για να αποφύγουν την ακαταστασία που θα δημιουργηθεί.

Λάθος #3: Δίνουμε φαγητά που είναι υπερβολικά πολύ υγιεινά

Ασφαλώς τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ωφέλιμα και απαραίτητα για την υγεία του νηπίου, ωστόσο δεν πρέπει να αγνοούμε ότι και το κρέας ή άλλα πιο λιπαρά φαγητά, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απαραίτητα για την υγεία του.

Λάθος #4: Δίνουμε μπουκιές από το δικό μας φαγητό

Μπορεί να θεωρούμε ότι το να δίνουμε μία μπουκιά από το δικό μας φαγητό ή ρόφημα στο μικρό μας, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, όμως στην πραγματικότητα έχει αντίκτυπο, μεγαλύτερο από όσο νομίζαμε.

Πηγή: bundoo.com


Πηγή