Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

«Τη δεύτερη φορά που έμεινα έγκυος τα συναισθήματά μου ήταν τόσο διαφορετικά»

«Τη δεύτερη φορά που έμεινα έγκυος τα συναισθήματά μου ήταν τόσο διαφορετικά. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη όλα ήταν καινούρια και ήμουν ενθουσιασμένη. Δεν ήξερα τι να περιμένω, συνεπώς ήμουν αφελής ως προς το πόσο απαιτητική μπορεί να είναι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η περίοδος μετά τον τοκετό και η μητρότητα.

Αυτή τη φορά, δεν θα είμαι τόσο αφελής. Είναι τρομακτικό να ξέρω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα. Νιώθω και πάλι ενθουσιασμό που θα έχω ένα ακόμα μωρό. Όμως η ρεαλιστική μου πλευρά ξέρει πόσο δύσκολο όλο αυτό θα είναι, και ακόμα περισσότερο τώρα που έχω και ένα νήπιο.
Συχνά έχω στιγμές πανικού μέσα στη μέρα, προσπαθώντας να σκεφτώ λογικά πώς θα είναι η καθημερινότητα με δύο παιδιά, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα όπως το μαγείρεμα, επιβίβαση στο αυτοκίνητο, τα ψώνια κ.α.

Είμαι σίγουρη ότι μόλις γεννηθεί η μπέμπα, τα πράγματα θα δρομολογηθούν και θα δημιουργήσουμε τη δική μας ρουτίνα και κανονικότητα. Για την ώρα όμως, πραγματικά προσπαθώ να ανταπεξέλθω στο να είμαι μητέρα ενός παιδιά και ξέρω ότι όταν θα κοιτάζω πίσω την εποχή που είχα μόνο ένα παιδί θα συνειδητοποιώ ότι ήταν πιο εύκολο από ότι νόμιζα.»

Η Soph είναι μητέρα ενός αγοριού και διανύει τους τελευταίους μήνες της δευτέρης εγκυμοσύνης της. Με την παραπάνω ανάρτηση της στο Instagram, με ειλικρίνεια αυτό που πολλές μαμάδες έχουν βιώσει. Καμία εγκυμοσύνη δε μοιάζει με μία άλλη. Μία δεύτερη εγκυμοσύνη συνεπάγεται πάντα μεγαλύτερη επίγνωση.

 

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Soph μοιράζεται εμπειρίες και σκέψεις που αφορούν τη μητρότητα, στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της και υπέροχες φωτογραφίες με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα, αλλά και τον γιο της.

 

Δείτε μερικές φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στην gallery που ακολουθεί.




Πηγή