Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι μπορώ να κάνω για να είναι ευτυχισμένο το παιδί μου

Υπάρχουν άπειρες συμβουλές εκεί έξω που μπορούν να μάθουν σε έναν γονιό πώς μπορεί να μεγαλώσει έξυπνα και ευτυχισμένα παιδιά. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσεις τις ισορροπίες για το τί είναι καλό για το παιδί σου και τι όχι για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να είναι το παιδί σας ευτυχισμένο; Εμείς θα σας προτείνουμε 3 τρόπους που σίγουρα θα σας βοηθήσουν αν τους εφαρμόσετε.

#1 Να είστε η/ο ίδια/ος ευτυχισμένος
Το πρώτο βήμα για να είναι το παιδί σας ευτυχισμένο, όσο ειρωνικό και αν ακούγεται, είναι να είστε εσείς ευτυχισμένος/η. Η δική σας ευτυχία έχει αντίκτυπο και στο παιδί σας, έτσι για να είναι εκείνο ευτυχισμένο θα πρέπει να είστε και εσείς.

#2 Διδάξτε του πώς να χτίζει σχέσεις
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι σχέσεις και η συναναστροφή με άλλα παιδιά είναι σημαντική. Αλλά πραγματικά, πόσοι γονείς επενδύουν χρόνο να το δείξουν αυτό στο παιδί τους; Μάθετε στο παιδί να σας λέει πάντα αν κάτι που του είπατε το ενόχλησε. Μάθετέ του να λέει «όχι» όταν δεν θέλει να κάνει κάτι και «ναι» όταν πραγματικά θέλει. Ζητήστε του να κάνει το ίδιο και με τους φίλους του. Και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις «Συγνώμη» και «Ευχαριστώ». Αν το παιδί μάθει να λέει τι πραγματικά το ενοχλεί χωρίς να διστάζει, τότε θα είναι σίγουρα ευτυχισμένο όταν βρίσκεται κοντά στους φίλους του.

#3 Βάλτε στη ρουτίνα του συνήθειες… ευτυχίας
Καθιερώστε μία φορά την εβδομάδα να πηγαίνετε σινεμά, σε κάποιον παιδότοπο, ακόμη και στον καλύτερό του φίλο για να παίξει. Αφήστε το να λερωθεί, να χτυπήσει (ελαφρά πάντα) και δώστε το το περιθώριο να νιώσει για λίγο ανεξάρτητο. Χτίστε μαζί του εμπειρίες και αναμνήσεις ευτυχίας που δύσκολα θα ξεχάσει.


Πηγή