Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τι νιώθει ένας άντρας κοιτάζοντας την κοιλιά της εγκυμονούσας συζύγου του

Είναι αναμφισβήτητο ότι η εγκυμοσύνη αλλάζει τη ζωή της γυναίκας αλλά και του ζευγαριού.

Οι αλλαγές στο σώμα της εγκύου είναι εμφανείς από τους πρώτους μήνες της κύησης και συνεχίζονται ακόμα και μετά τη γέννα.

Οι ανησυχίες για την εικόνα του σώματος είναι τεράστιες μεταξύ των γυναικών επειδή παρατηρούν ότι η κοιλιά τους αλλάζει ενώ ακόμα και μήνες μετά δεν μπορούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία αλλά και την αυτοπεποίθησή τους.

Πώς “βλέπει” ο άντρας την κοιλιά της συζύγου του

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται και η κοιλιά αρχίζει να φουσκώνει, μία από τις ανησυχίες της εγκύου είναι πώς τη βλέπει ο σύζυγός της. Αισθάνεται άραγε άβολα με τη φουσκωμένη κοιλιά της; Τη βλέπει ως ένα διαφορετικό άτομο; Οι συνεχείς σκέψεις για το τι μπορεί να σκέφτεται ο σύζυγός της για την κοιλιά της ενδέχεται να επηρεάσουν και τη μεταξύ τους σχέση.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να νιώσει καλύτερα είναι να μάθει τη γνώμη του συζύγου από πρώτο χέρι χωρίς υπεκφυγές.

Τι πιστεύει ο σύζυγος

Σύμφωνα με το RedBook Mag, ένας σύζυγος που ρωτήθηκε απάντησε ότι αρέσει να βλέπει το σώμα της γυναίκας του αναγνωρίζοντας τον ιερό σκοπό του. Κοιτάζοντάς την μαζί με την κόρη του νιώθει ότι το σώμα της είναι φτιαγμένο για να την παρηγορεί και να τη γαλουχεί. Το περιέγραψε μάλιστα ως «κλειδί», καθώς δήλωσε ότι απλώς αισθάνεται ότι ο σκοπός της φουσκωμένης κοιλιάς της στην εγκυμοσύνη είναι να δίνει παρηγοριά στο παιδί που κυοφορεί.

Ένας άλλος μπαμπάς δήλωσε ότι η γυναίκα του είναι πραγματικά ανασφαλής για το σώμα της, ειδικά μετά τα παιδιά, και είπε ότι όταν βλέπει το σώμα της, πιστεύει ότι είναι όμορφη. Του υπενθυμίζει τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και πώς είναι πολύ πιο δυνατές από τους άνδρες.

Νιώθει χαρά

Ο λόγος που πολλές γυναίκες αισθάνονται ανασφαλείς με το σώμα τους είναι επειδή νιώθουν ότι δεν είναι πια «σέξι». Ότι το σώμα τους δεν είναι ελκυστικό (τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά).

Το Nourishing Little Souls ,παρουσίασε μαρτυρία συζύγου ο οποίος είπε ότι το σώμα της γυναίκας του τού θυμίζει όλη τη χαρά που του έφερε. Αυτό είναι το πιο σέξι πράγμα για αυτόν η απάντηση να σταματήσει η γυναίκα του να βλέπει το σέξι ως κάτι μόνο σωματικό.

Κατανοεί τι συμβαίνει

Σύμφωνα με το The Second City , οι περισσότεροι άνδρες κατανοούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα και αναγνωρίζουν την προσπάθειά της να χάσει τυχόν περιττά κιλά από την απόκτηση μωρού.

andras pos vlepei tin egio sizigo1 1

Μαρτυρίες αντρών

Με την ανωνυμία του διαδικτύου με το μέρος τους, οι  μελλοντικοί μπαμπάδες έχουν μιλήσει για το τι πραγματικά πιστεύουν για το σώμα της συντρόφου τους που αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Ας δούμε μερικές από αυτές:

«Η γυναίκα μου ήταν πιο σέξι κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Δεν με πιστεύει. Μπορώ να περάσω όλη μέρα κάνοντας την κομπλιμέντα, να γράφω στιχάκια ή απλά να προσπαθώ απεγνωσμένα να της εξηγήσω πόσο λατρεύω να την κοιτάζω παρότι αυτή το μόνο που θέλει είναι να κρύβεται.»

«Βλέπω ακόμα την ίδια γυναίκα που ερωτεύτηκα και παντρεύτηκα. Θέλω να πω, έχει πάρει περίπου 45-50 κιλά, αλλά είναι σαν ο εγκέφαλός μου να μην μου επιτρέπει να δω ότι είναι διαφορετική … Φυσικά, εννοώ ότι τα χέρια της δεν είναι πια σφριγηλά και οι γοφοί και τα πόδια της είναι πιο φαρδιά, αλλά δεν πειράζει».

«Η εγκυμοσύνη της συζύγου μου τώρα άρχισε να φαίνεται. Σίγουρα δεν τη βρίσκω λιγότερο ελκυστική. Η σωματική έλξη για εκείνη είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσωπικότητά της και την τρέχουσα ζωή μας ενώ το γεγονός ότι κουβαλάει τον γιο μου, την κάνει ακόμα πιο θελκτική…».

Πηγές: moms.com, babycenter.com


Πηγή