Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στάθης Ψάλτης: Ξεσπούν η κόρη και ο αδερφός του για την εκταφή -Τι απαντά ο δήμαρχος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η εκταφή του Στάθη Ψάλτη πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν η Μαίρη Μπαρκουλη αναδημοσίευσε μία ανάρτηση που ανέβηκε στην ομάδα του Facebook «Μένουμε Ζωγράφου» που έγραφε ότι η εκταφή του Στάθη Ψάλτη έγινε «υπηρεσιακά» και «ουδείς ασχολήθηκε» με το συγκεκριμένο θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα έγινε και η εκταφή του αγαπημένου μας Στάθη, δυστυχώς “υπηρεσιακά“. Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς ασχολήθηκε. Κρίμα γιατί τελικά από λόγια είμαστε πλούσιοι, αλλά από έργα φτωχοί και ανάξιοι.. Αναπαυμένος να είναι. Ο Δήμος Ζωγράφου παραχώρησε θέση στο οστεοφυλάκιο Τιμής ένεκεν» έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση αυτή και συνοδευόταν με δύο φωτογραφίες, μία πριν το σπάσιμο του τάφου και μια μετά.

Στη συνέχεια η ανάρτηση κατέβηκε από την ομάδα, αλλά η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη έκανε μία καινούργια ανάρτηση στην οποία εξηγούσε ότι μίλησε με τον δήμαρχο και γιατί αποφασίστηκε η εκταφή του Στάθη Ψάλτη. «Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο, ο οποίος μου εξήγησε ότι ύστερα από άκαρπες προσπάθειες να βρουν τους συγγενείς του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εκταφή. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο για τα οστά και τη φροντίδα τους που ζήτησα να το κάνω όπως πρέπει» έγραψε η Μαίρη Μπάρκουλη στη νέα της ανάρτηση για τον Στάθη Ψάλτη.

Και ενώ κάποιοι κατηγόρησαν την οικογένεια του Στάθη Ψάλτη ότι δεν ενδιαφέρθηκε, η Καίτη Φίνου εξήγησε πως η κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία Ψάλτη, δεν γνώριζε τίποτα. Λίγες ώρες μετά η ίδια ξέσπασε μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.

Το ξέσπασμα της κόρης και του αδερφού του Στάθη Ψάλτη

«Και πείτε ότι εμένα δε με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του, Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά» δήλωσε η Μαρία Ψάλτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα τοποθετήθηκε στην Espresso και ο αδελφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. Ο ίδιος δήλωσε: «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Σας ευχαριστώ που με ενημερώσατε. Η ανιψιά μου πηγαίνει κάθε Σάββατο και ανάβει το καντηλάκι του. Προχθές μιλήσαμε και μου το ανέφερε μάλιστα. Είναι τραγικό, ένας Στάθης Ψάλτης να μην έχει ούτε ένα μνήμα 2×2 για να μπορούμε να τον θυμόμαστε. Λυπάμαι πραγματικά, γιατί εκεί στου Ζωγράφου, ο Στάθης ήταν και αντιδήμαρχος και είχε δώσει τη ψυχή του». Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει η τελευταία του σύζυγος, Χριστίνα Ψάλτη για το θέμα της εκταφής, απάντησε: «Ούτε ξέρω, ούτε που με νοιάζει. Δεν μιλάω μαζί της».

Η απάντηση του Δημάρχου Ζωγράφου

Τη δική του απάντηση έδωσε στο Happy Day, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας. Σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν προσπάθειες επαφής με την οικογένεια του εκλιπόντος αλλά ήταν άκαρπες. Έτσι προχώρησαν στην διαδικασία της εκταφής.

«Ο Στάθης Ψάλτης ενταφιάστηκε στις 24/4/17, παρήλθε η ημερομηνία ταφής του χωρίς να εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από την οικογένειά του. Την ξέρουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Τα οικονομικά θέματα δεν ήταν τακτοποιημένα από την οικογένεια, δεν έχει σημασία όμως» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή