Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τι συμβαίνει στα 10 λεπτά που χρειάζεται μία μαμά να κάνει μπάνιο κι ενώ πιστεύει ότι το μωρό της κοιμάται

Επιτέλους το μωρό κοιμήθηκε και εσείς τρέχετε με την ψυχή στο στόμα να κάνετε ένα μπάνιο πριν ξυπνήσει.

Η σκηνή αυτή θα σας είναι σίγουρα γνώριμη καθώς οι περισσότερες από εσάς θα την έχετε ζήσει. Μπάνιο με το χρονόμετρο. Μπες, βγες.
Αυτή την εμπειρία περιγράφει με χιούμορ η Ilana Wiles στο βιβλίο της The Mommy Shorts Guide to Remarkably Average Parenting
θέλοντας να δείξει πώς ένα απλό καθημερινό πράγμα, όπως ένα αναζωογονητικό μπανάκι, για τις περισσότερες μανούλες είναι αγώνας δρόμου. Η ανά λεπτό περιγραφή της κάνει ακόμα πιο παραστατική την προσπάθεια για ένα …ταπεινό μπάνιο.

1ο λεπτό: Έχετε βάλει το μωρό για ύπνο και αποφασίζετε ότι είναι η τέλεια στιγμή για ντους. Πάτε στο μπάνιο και ξεκινάτε να γδύνεστε.
2ο λεπτό: Ανησυχείτε μήπως το μωρό ξυπνήσει, πέσει από το κρεβάτι, τυλιχθεί στην κουβέρτα του και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πάτε για ένα τελευταίο έλεγχο.
3ο λεπτό: Μπαίνετε στο ντους και επιτέλους νοιώθετε το ζεστό νερό πάνω σας. Η πρώτη σας σκέψη είναι ότι η καθαριότητα είναι μεγάλο πράγμα. Επιτέλους μπορείτε να απολαύσετε το ντους.
4ο λεπτό: Κάτι ακούτε… Τι είναι; Κλάμα; Δεν είστε σίγουρες. Βγάζετε το κεφάλι έξω από την ντουζιέρα και περιμένετε. Ίσως παρακούσατε. Σαπουνίζεστε και συνεχίζετε το μπάνιο σας.
5ο λεπτό: Ακούτε κραυγές. Ναι, είστε σίγουρη ότι το μωρό έχει πλαντάξει στο κλάμα. Πρέπει να βγείτε αυτή τη στιγμή….
6ο λεπτό: Κλείνετε το νερό και είστε έτοιμη να σκουπιστείτε. Απόλυτη σιωπή. Μήπως το μωρό σταμάτησε να κλαίει ή δεν έκλαψε ποτέ;
7ο λεπτό: Μέχρι να σκουπιστείτε σας έχει κυριεύσει το άγχος. Γιατί το μωρό είναι τόσο ήσυχο ; Μήπως έπαθε κάτι και δεν το πήρατε είδηση; Μήπως… Μωρό μου όλα καλά; Καμία απάντηση…
8ο λεπτό: Το μωρό αρχίζει να κλαίει και πάλι. Δόξα το Θεό.
9ο λεπτό: Τρέχετε στο δωμάτιο του μωρού που τώρα κλαίει. « Μωράκι μου, η μανούλα είναι εδώ, μην ανησυχείς».
10ο λεπτό: Ωχ, τι είναι αυτό στα μαλλιά σας, το μαλακτικό;


Πηγή