Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τρεις ιστορίες μπαμπάδων που έκαναν την υπέρβαση για τα παιδιά τους

Μπαμπάς. Μία δισύλλαβη λέξη, με τόσο σπουδαία όμως σημασία. Για εμένα “μπαμπάς” σημαίνει ασφάλεια, δύναμη, εμπιστοσύνη. Ο μπαμπάς μου είναι o άνθρωπος που με έμαθε να προσπαθώ, να μην το βάζω κάτω, να πιστεύω σε εμένα. Είναι επίσης αυτός, που με έμαθε να σέβομαι – τον εαυτό μου και τους άλλους- και που ακόμα και τώρα θα τρέξω για μία συμβουλή του. Αυτά βέβαια μπορώ να πω για μένα, για τον δικό μου μπαμπά που ίσως επειδή είμαι κορίτσι να του έχω και παραπάνω αδυναμία, όπως είθισται.

Ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη ενός παιδιού ωστόσο, -του κάθε παιδιού- είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικός και πολυδιάστατος. Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η ενεργή πατρική παρουσία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού και έχει θετική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.

Τον σπουδαίο αυτόν ρόλο του πατέρα λοιπόν γιορτάζουμε σήμερα και με αφορμή τη σημερινή ημέρα ανατρέξαμε σε ιστορίες μπαμπάδων που έκαναν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, συγκινώντας τους πάντες.

Alistair Campbell: Ο μπαμπάς που έκανε τατουάζ το κοχλιακό εμφύτευμα της κόρης του

Ο Alistair Campbell είναι μπαμπάς της μικρής Charlotte που γεννήθηκε με προβλήματα ακοής. Το κοριτσάκι σε ηλικία τεσσάρων ετών χρειάστηκε να βάλει ένα κοχλιακό εμφύτευμα που θα τη βοηθούσε να ακούει καλύτερα και ο Allistair αποφάσισε να κάνει ένα τατουάζ στο κεφάλι του με ακριβώς το ίδιο σχέδιο. “Το έκανα για την κόρη μου, το έκανα για εκείνη” είχε δηλώσει τότε στο boredpanda.com. Όπως εξήγησε, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να της συμπαρασταθεί για να μην νιώθει ότι είναι διαφορετική.

Όταν ο Campbell ανέβασε μία φωτογραφία με το τατουάζ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν περίμενε ότι θα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Όσο για την αντίδραση του μικρού κοριτσιού όταν το είδε, “γέλασε, το ακούμπησε και το θεώρησε πολύ κούλ” αναφέρει ο μπαμπάς της.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook @anitaalistair.campbell

Geof Grubb: O μπαμπάς που φτιάχνει μόνος του patches για την κόρη του και πολλά ακόμα παιδιά

Η Layla Grubb γεννήθηκε με καταρράκτη στο αριστερό της μάτι και έπρεπε κάθε μέρα να το έχει καλυμμένο για τουλάχιστον δύο ώρες, μέχρι και την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο μπαμπάς της μικρούλας σκέφτηκε να φτιάξει τη δική του σειρά από patches με διάφορα χρώματα και σχέδια, όπως πριγκίπισσες της Disney, χελωνονιτζάκια κ.α., για να κάνει την κόρη του αισθάνεται ξεχωριστή.

Μάλιστα, ο Geof δημιούργησε και έναν λογαριασμό στο Instagram όπου ανέβαζε φωτογραφίες της μικρής Layla με τα patches και πολύ γρήγορα έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, ο λογαριασμός του Geof στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει πάνω από 10.000 ακολούθους και ο μπαμπάς δέχεται παραγγελίες για patches άλλων παιδιών.

Joilson Santos: Ο μπαμπάς που κάνει μάθημα μπαλέτου με τις αυτιστικές κόρες του

Ο Joilson Santos, αψηφώντας τα στερεότυπα, συμμετείχε σε μία σειρά μαθημάτων μπαλέτου με τις αυτιστικές κόρες του. Το βίντεο με τον μπαμπά να χορεύει μαζί με τα δύο κορίτσια έκανε το γύρο του διαδικτύου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο κατά των στερεοτύπων, όσο και για τη δύναμη της πατρικής αγάπης.




Πηγή